Börsen idag

Sämre prognoser än förväntat för både Apple och Amazon

2021-10-29

Apple sålde fler telefoner och tjänade mer pengar, men trycker på att försörjningskedjan fortsatt utgör en begränsande faktor, vilket framåt kommer spela in på marginalerna.

Amerikanska Q3-siffror i fokus inför torsdagens handel

2021-10-28

Under torsdagen publiceras amerikanska BNP-siffror för Q3, vilka förväntas komma in lägre än för Q2:s höga notering, men ändå tillräckligt högt för att driva på Jerome Powell och övriga beslutsfattare mot påbörjad minskning av befintliga stödköp.

Nya uppgångar i USA efter starkare rapporter från tech-jättarna

2021-10-27

Hemmavarande i anslutning till pandemin har skapat större efterfrågan på molnlösningar samt betald online-annonsering, vilket gav ett förlängt uppsving till teknikjättarna när siffrorna för det tredje kvartalet rapporterades.

Styrka på marknaderna trots orosmoln vid horisonten

2021-10-26

Den tidiga hösten har kantats av diverse störelsemoment för marknaderna – bland annat kinesiska Evergrande som fallit kraftfullt på aktiemarknaderna efter att bolaget haft svårt att betala tillbaka stora skulder, vilket skapat chockvågor även internationellt. 

Högre smittotal riskerar pressa opinionssiffror

2021-10-22

I Storbritannien meddelas nu 50,000+ nya smittade varje dag, upp ca 15% från föregående vecka, och över 8000 patienter befinner sig just nu på intensivvård.

Fortsatt tunga fall för krisande fastighetsjätten Evergrande

2021-10-21

Efter att Evergrande, den krisande kinesiska fastighetsjätten, varit handelsstoppad på börsen har man från bolagets sida inte valt att kommentera huruvida planerade betalningar till långivare kommer utföras eller inte.

Fortsatt högre inflation på flera håll globalt ökar risken för högre räntor

2021-10-20

Med en stundande global återhämtning har försörjningskedjor i anslutning till pandemin visat sig sköra med flertalet flaskhalsar som begränsat produktion och utbud – Detta har resulterat i högre inflation på flera håll runtom i världen, med en generell rädsla för att detta i sin tur ska leda till högre räntor. 

Ytterligare komponentbrist riskerar skaka redan pressad fordonsproduktion

2021-10-19

De senaste veckorna har vi sett utbredd brist på diverse råvaror i och med bristfällig produktion, begränsningar i försörjningskedjor och högre efterfrågan. I anslutning till brist på magnesium i Kina, ökar nu risken för brist på aluminium, vilket skulle spilla över till stora begränsningar för bilindustrin. 

Högre oljepriser sätter press på flygbolag som har svårare att höja priserna mot resenärer

2021-10-18

Efter viss återhämtning på flertalet marknader under föregående vecka, med bland annat VIX än en gång långt under den fallande trendlinjen.

Bristande utbud leder till fortsatt rädsla för högre inflation

2021-10-15

Under veckan har vi sett en mer utbredd styrka på flera index, med Mid Cap som visat mest kraft på uppsidan och för veckan handlats upp ca 5% innan fredagens öppning.