TicToc sätter kurs mot Kina

Under veckans tredje dag för handel tillkännager TicToc Ventures att man ingår samarbete tillsammans med Kelly Gale i Kina.
2021-12-01

Aventura Group är tecknade på First North Stockholm och är en digital varumärkes- och e-handelsgrupp fokuserad på den kinesiska konsumentmarknaden. Aventura Group utvecklar och investerar i varumärken och plattformar för att bygga varumärken i Kina. Nuvarande portfölj inkluderar dotterbolagen Aventura, TicToc Ventures, Aurora Beauty och Headway B2B.

Idag har Aventura Group:s dotterbolag TicToc Ventures signerat ett exklusivt avtal med den svensk-australienska Victoria Secret-modellen och skådespelerskan Kelly Gale. TicToc Ventures ingår ett långsiktigt partnerskap med Kelly Gale som innefattar att bygga upp hennes varumärke i Kina med hjälp av lokal social media och strategiska varumärkessamarbeten. Samarbetet är också ett led i den planerade lanseringen av varumärket Shewy i Kina som Aventura Group ingick ett LOI i augusti.

Kelly Gale är just nu mer aktuell än någonsin, då hon nyligen annonserade sin debut i sin första Hollywood-film The Plane med Gerald Butler. Med sin bas i Los Angeles har hon ca 1,5 miljoner följare på Instagram och 90 000 prenumeranter på YouTube, vilket placerar Kelly som en betydande influencer i en europeisk kontext. Förutom modell, blivande Hollywoodstjärna och internationell influencer, så är Kelly Gale medgrundare och global ambassadör för foodtech/lifestyle varumärket Shewy. Med TicToc Ventures hjälp är planen att bygga upp Kelly Gales sociala medier på den kinesiska marknaden genom olika typer av varumärkessamarbeten.

Det är en växande trend att utländska artister och influencers har börjat bli mer aktiva på den kinesiska marknaden genom kinesisk social media.

Kina är med en miljard internetanvändare världens största onlinemarknad, och för e-handel är Kinas marknad värd mer än USA och EU tillsammans. TicToc Ventures affärsmodell är att vara den naturliga länken mellan den kinesiska konsumentmarknaden och internationella influencers.

Kommentar från Manager – Kelly Gale

”Vi ser fram emot att lansera Kelly Gales sociala medieplattformar i Kina. Kina är en marknad som vi har följt ett tag nu men p.g.a. skillnaden på ekosystemen för social media jämfört med västvärlden ville vi vänta med att ta steget att lansera tills vi funnit rätt partner”, kommenterar Manager, Orlando John i ett pressmeddelande under veckans tredje dag för handel.

Kommentar från CCO – TicToc

”Vi är jätteglada över att börja jobba med Kelly och hennes managementteam på Orlando John för att introducera henne till den kinesiska marknaden. Vi ser detta som ett långsiktigt samarbete där flera intressanta upplägg och aktiviteter längre fram kan bli aktuellt”, kommenterar CCO, Johan Aledal i ett pressmeddelande under dagen.


Mer läsning: Ecoptimist har haft det stora nöjet att träffa 4IRE Labs – ett bolag som dels bygger digitala lösningar åt företag och även tillhandahåller white-label produkter inom fintch, di-fi och blockkedja.