Egetis mot nytt patent i USA

Under dagen meddelar Egetis Therapeutics att man får Notice of Allowance för ett nytt patent i USA för en kombinationsterapi.
2021-12-01

Egetis Therapeutics är tecknade på Small Cap Stockholm och är ett läkemedelsbolag. Bolaget bedriver idag forskning och utveckling av terapier för behandling av svåra folksjukdomar. Den strategiska inriktningen och fokus är på särläkemedel i sen klinisk utvecklingsfas. Övrigt affärsfokus återfinns inom arbetsområdet som går under behandling av oxidativ stress. Verksamhet innehas huvudsakligen runtom den nordiska marknaden,

Egetis tillkännagav idag att US Patent Office har utfärdat en s.k. Notice of Allowance för ett nytt patent som omfattar en kombinationsbehandling med företagets kliniska läkemedelskandidat Aladote och N-acetylcystein. Det nya patentet förbättrar ytterligare Aladote-programmets unika position och ger patentskydd fram till år 2037 i USA, före en potentiell förlängning.

Det nya patentet omfattar en kombinationsbehandling med NAC och Aladote för s.k. late presenters, d.v.s. patienter som påbörjat behandling med NAC och calmangafodipir åtta timmar eller senare efter en överdos av paracetamol. En potentiell kombinationsprodukt omfattas också av patentet.

Kommentar från VD

“Vi är mycket glada över att patentet för denna kombinationsbehandling med Aladote och NAC kommer att beviljas, vilket ytterligare stärker vår robusta patentportfölj som bland annat innefattar ett substanspatent för calmangafodipir med patentskydd fram till år 2032 i USA och Europa”, kommenterar VD, Nicklas Westerholm i ett pressmeddelande under veckans tredje dag för handel.


Mer läsning: Ecoptimist har haft det stora nöjet att träffa 4IRE Labs – ett bolag som dels bygger digitala lösningar åt företag och även tillhandahåller white-label produkter inom fintch, di-fi och blockkedja.