måndag 8 mars 2021

Om Ecoptimist

Vi publicerar aktiespaningar, trendspaningar och generella tankar kring börsen. Vi tittar främst på mindre tillväxtbolag men ibland även större bolag och potentiella turnaroundcase. För den som vill lära sig mer om aktieanalys har vi även publicerat diverse artiklar om teknisk analys, fundamental analys samt tradingpsykologi.

Vår målsättning är att främst belysa mindre bolag noterade på Small Cap, First North och Spotlight. Detta genom att informativt sammanställa information som finns tillgänglig på bolagens hemsidor och i rapporter, samt väga in diverse egna funderingar kring möjlig framtida utveckling. Inget av det vi skriver är dock ämnat att ses som rekommendationer eller köptips.

Finns frågor eller intresse av mer info eller samarbete, är du som läsare varmt välkommen att höra av dig!

Tack för besöket!

Skicka ett meddelande

  -Annons-

  Senaste nytt

  Börsen idag – bättre jobbsiffror än väntat i USA

  I fredags publicerades jobbrapport i USA som visade på att 379,000 nya jobb tillkom i februari, samt att januaris siffror justerades upp med 166,000st jobb. Arbetslösheten minskade ned till 6,2%. 

  Börsen idag – fortsatt oro för tilltagande inflation tynger marknaderna

  Fortsatt risk för oroligare marknader när långa stödnivåer ser ut att brytas. Inflationen är överhängande orosmolnet för marknaderna.

  Börsen idag – Tyngre fall för amerikanska teknikaktier och nedåt i Asien

  Nedåt i asien efter att amerikanska räntor stigit igen. Hedgefonder hävdar att inflationen kan bli långt högre än prognostiserat i år.