Uppdatering från torsdagens handel, spännande grafer både på kort och lång sikt

Precis som vi nämnt de senaste dagarna så fortsätter OMXS30 konsolidera omkring EMA10, First North jobbar sig igenom tidigare overhead supply och VIX index har brutit ned och ligger ganska still.
2021-04-15
 • Precis som vi nämnt de senaste dagarna så fortsätter OMXS30 konsolidera omkring EMA10, First North jobbar sig igenom tidigare overhead supply och VIX index har brutit ned och ligger ganska still.
 • 10års räntan faller 6% efter sin stängning under EMA20 som vi pratat mycket om på sistone. Denna utveckling gynnar “growth” såsom first north, tech och ESG mm. Kursen testar sannolikt EMA50 inom kort och det återstår att se hur tillgångsslaget beter sig kring denna nivå.

Dagsgraf på US10Y

 • GDX, en ETF för amerikanska guldbolag, bryter vid öppning upp över EMA200. Vi såg häromdagen hur Lundin Gold gjorde samma sak. Vi pratade igår om hur dollarn viker ned, detta ser ut att sätta avtryck på andra fronter, exempelvis guld. Tillgångsslaget har fortfarande väldigt mycket overhead supply att jobba sig igenom men det är helt klart ett steg i rätt riktning för guld och guldrelaterade bolag.

Dagsgraf på GDX

2st intressanta rörelser på Large Cap

 • SBB, som många har en uppfattning om, bröt upp från en viktig nivå häromdagen. Vissa menar att bolaget är överbelånat och därför är en tickande bomb, andra menar att Ilja Batljan är ett geni som expanderar framgångsrikt mot relevanta områden. Grafen talar, åtminstone i dagsläget, för att marknadens samlade uppfattning ligger närmare det sistnämnda.

Dagsgraf på SBB

 • Tele2 testar EMA200 ovanifrån för första gången på lång tid. Bolaget har rapport inom kort. Bolagets konkurrent, Telia, kom nyligen med en rapport som inte togs emot väl av marknaden. Tele2 ligger tekniskt intressant och det blir spännande att se hur marknaden tar emot dennes rapport.

Dagsgraf på Tele2

 • På Mid Cap listan ser vi hur Fasadgruppen fortsätter upp efter att ha brutit till en ny all time high igår. Aktien genomgick en relativt snabb konsolidering. Bolaget är ganska nya på börsen och har visat upp en imponerande tillväxt de senaste åren.

Dagsgraf på Fasadgruppen

På de mindre listorna råkar ett antal av de bolag vi skrivit om röra sig intressant under samma tidpunkt

 • Electra Gruppen, som vi skrev en aktiespaning om för ett antal månader sedan, har gått bra på börsen. Vi noterar att aktien rört sig i en väldigt tight, kortsiktig range på EMA10 de senaste dagarna.

Dagsgraf på Electra Gruppen

 • Plejd, som vi skrev en aktiespaning om under hösten 2020, har gjort en fantastisk resa på börsen. Bolaget har levererat tillväxt kvartal efter kvartal och det mesta tyder på att detta fortsätter. Trots att aktien har gått upp över 200% sedan vi skrev om bolaget, visar aktien på nytt en intressant rörelse. Priset har konsoliderat i en tight range de senaste veckorna och aktien har nu placerat sig i toppen av denna range.

Veckograf på Plejd

 • Zinzino, som vi skrev om första gången 2019, och som vi uppdaterade våra tankar kring i november 2020, bröt idag upp från en kortsiktig range. Bolaget har, likt Plejd, fortsatt leverera en imponerande tillväxt, kvartal efter kvartal. Aktien har fortfarande en del overhead supply att jobba sig igenom. Disclaimer: redaktionen på Ecoptimist köpte in sig på dagens rörelse.

Dagsgraf på Zinzino

 • M8G, som befinner sig i en sektor som gått väldigt bra de senaste veckorna, utmanar idag sin all time high. Det återstår att se om aktien behöver mer tid eller om momentumet är så pass starkt att den klarar av en breakout denna vecka.

Dagsgraf på Media and Games Invest

 • Arocell, vars graf vi nämnde i torsdags förra veckan, har sedan dess gjort en fin breakout. Aktien visade upp ett intressant mönster omkring EMA10, som sammanföll med en intressant range i ett längre tidsperspektiv.

Dagsgraf på Arocell

 • Ecoclime som vi skrev om under hösten 2020 bröt idag upp från en ganska kortsiktig range. Utbrottet skedde på bra volym. Bolaget befinner sig, enligt vår mening, i en intressant sektor som drar till sig mer uppmärksamhet – och investeringar. Bolaget har även levererat en imponerande lönsam tillväxt under ett, i övrigt utmanande år, präglat av Covid.

Dagsgraf på Ecoclime

 • Soltech, som vi också skrev om i höstas, gjorde en initialt fin resa på börsen innan aktien fick det tuffare. Grafen visar i dagsläget upp ett mönster som vi själva inte handlar på, men som kan vara intressant att följa upp. En aktie som testar EMA200, eller andra viktiga nivåer, på positiv divergens bottnar emellanåt. Är man mer inriktad på en mean-reversion strategi kanske detta kan vara något.

Dagsgraf på Soltech

På den internationella fronten ser vi en kortsiktigt, och två långsiktigt intressanta grafer

 • Cbrain konsoliderar i en tight range, precis som den gjorde i närtid. Konsolideringen sker även denna gång på fallande volym. En breakout över rangen kan möjligen föranleda en ny all time high notering, det återstår helt enkelt att se.

Dagsgraf på Cbrain

 • Neonode befinner sig i en långsiktig konsolidering där priset vandrar mellan EMA200 och EMA50 på veckografen. Aktien kommer sannolikt, efterhand, välja riktning. Om priset klarar av att bryta upp över EMA200 kan det bli en intressant rörelse. Vi tycker bolaget befinner sig i ett intressant nisch och noterar att de vunnit en del uppmärksammade avtal under det gångna året.

Veckograf på Neonode

 • Slutligen har vi både en månadsgraf och en veckograf på Deutsche Bank som, enligt vår mening, sticker ut litegrann. Aktien har, på månadsgrafen, vid ett antal tillfällen under de senaste 10 åren testat EMA50 underifrån. Varje sådant test har sedan resulterat i en kursslakt. Om detta upprepas ännu en gång får tiden utvisa.

Månadsgraf på Deutsche Bank

Men vi ser dock en del intressanta parameterar på veckografen som talar för att aktien till slut kan klara en breakout. På veckografen har aktien de senaste veckorna placerat sig ovanför EMA200, parallellt med detta ser vi hur EMA10 kommer ikapp. Slutligen ser vi hur volymen sakta men säkert börjar avta. De tidigare testerna mot EMA50 på månadsgrafen har skett från en ganska spretig prisrörelse. Nu ser vi istället ett antal veckor med tight stängningspris.

Veckograf på Deutsche Bank

Vi har, de senaste 10 åren, vid åtskilliga tillfällen läst i finanstidningar hur bolaget är dömt till en konkurs, hur balansräkningen är ohållbar etc etc. Men bolaget har det senaste året implementerat kostnadsbesparingar på flera fronter och har under 2020 hittat tillbaks till lönsamhet. Det återstår att se hur aktien utvecklar sig men grafen är värd att hålla koll på framåt. Vi skev om bolaget under februari 2020, precis innan Corona grep tag om världen. Vi argumenterar dock där för ungefär samma resonemang som vi driver idag, läsning rekommenderas vid intresse.