Tekniska setups Nyheter

ESG-aktien som utmanar sin all time high nivå

2021-04-06
Lost Password?

Svenska Ferroamp Elektronik AB är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Hjärnan i systemet – the EnergyHub – samlar data från övriga komponenter för att optimera energiflödet mellan solpaneler, energilagring och nätet, med hjälp av avancerade algoritmer.

Aktien har rört sig på ett sätt som väckt vår uppmärksamhet under en längre period och ligger nu i en väldigt intressant range.

Här ser vi på veckografen hur aktien visar upp ett antal intressanta mönster. Aktien gick väldigt bra under 2019. Under corona-kraschen tog aktien mycket stryk men den höll sig fortfarande ovanför EMA50, vilket gjorde att den mer långsiktiga uppåttrenden fortfarande var intakt. Vi ser hur kursen under januari 2021 försökte bryta upp ovanför sin tidigare all time high notering. Detta försök misslyckades dock. Aktien genomgick därefter en urskakning och ser, sedan dess, ut att bygga en potentiell cup with handle. Vi ser även hur aktiens volym faller från vänster till höger i den senaste konsolideringen. Slutligen noterar vi att kursen i dagsläget konsoliderar ovanför sin tidigare all time high nivå som illustreras av pil nummer 1.

Här ser vi på dagsgrafen, det mönster som nämns ovan, fast ännu mer tydligt. Aktiens volym har fallit från vänster till höger. För ett antal dagar sedan såg vi en positiv dag på hög volym, vilket ligger i linje med det vi gärna ser till höger i basen. Vi ser det som positivt om aktien härifrån fastnar ett kortare tag kring den zon vi har ritat ut. Om detta dessutom sker på fallande volym och fallande volatilitet kan aktien lägga upp sig väl för en eventuell breakout. Vi kommer följa denna rörelse noggrant de kommande veckorna.

mer om ämnet