Teknisk Analys – Saucer With A Handle som lång men väldigt kraftfull formation

Saucer With A Handle påminner om Cup With a Handle men är spretigare och ibland svårare att urskilja.
2020-10-05

Vi har tidigare skrivit om formationen Cup With A Handle, som historiskt visat sig vara mycket lukrativ för de som läst den rätt. Saucer With Handle är mycket lik Cup With Handle, men skiljer sig åt på några avgörande punkter.

How To Make Money

Även denna vinnande formation kommersialliserades av William O’neill i How to Make Money in Stocks. En bok alla som är intresserade av aktier och investeringar bör läsa.

Hackigare och ofta längre än CWH

Anledningen till att man missar Saucer with Handle är just för att formationen är hackigare än den estetiskt mer renodlade Cup with Handle. Enligt illustrationerna nedan ser vi hur en längre platå formas i Best of The Best, för att sedan avslutas med en tight handle där volatilitet och volym faller.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kraftfull ackumulering

Formationen speglar en lång period av kraftfull ackumulering medan svaga ägare tröttnar och säljer ut sina aktier. Anledningen till att priset sedan stannar upp vid tidigare högsta-nivåer är för att de som suttit längst i bolaget, och handlade på den tidigare toppen, äntligen kan sälja sina aktier till plus-minus-noll och gå vidare.

Overhead Supply

Då finns inte längre något Overhead Supply och inga svaga ägare kvar i aktien, och priset kan skjuta långt högre. I Best of The Best gick aktien upp 300%+ på åtta veckor efter en 3års formation.

Den som väntar på något gott

Ibland kan det vara värt att vänta väldigt länge på en perfekt formation. Har man bra koll på dessa formationer behöver man heller inte stressa in i aktien, utan kan iaktta från sidlinjen medan ens kapital förräntas på annat håll under tiden.

Vi har tidigare skrivit om alternativkostnad. En långdragen grafformation är ett ypperligt verktyg att använda sig av för att avgöra var kapitalet bäst allokeras för stunden.

Nedan illustrerar vi hur Best Of The Best rörde sig innan det kraftfulla uppskjutet.

Saucer With Handle BTBBilden är klickbar

Polyplank har vi skrivit flertalet artiklar om. Aktien formade en mycket fin Saucer with Handle som sedan resluterade i ett kraftfullt uppskjut. Denna aktie gav oss många fina inköpslägen med väldigt bra risk/reward.

PolyPlank Saucer WIth a HandleBilden är klickbar

mer om ämnet