söndag 7 mars 2021

Teknisk Analys – Cup With Handle som vinnande formation

William O’neill kommersialiserade Cup With Handle som grafformation i sin bok How To Make Money in Stocks. Han visar på flertalet exempel genom historien där formationen setts till i grafer, och sedan resulterat i fina uppgångar. Vi går noggrant igenom formationen och ger exempel på vad man ska leta efter. 

Till att börja med så krävs att priset rör sig i en uppåtgående trend. Därefter ska prisrörelserna stanna upp och falla något för att skapa en bågform och röra sig tillbaka mot tidigare högsta nivåer. Denna rörelse utgör det som i formationen kallas för cup. Handlen byggs sedan med en rakare trend, men kortare, som antingen går snett nedåt eller sidleds. 

Därefter ska priset än en gång röra sig mot högsta-nivåerna, och kan då göra det med kraft och ta sig igenom motstånd för att stiga högre. 

I trenden uppåt letar vi efter högre volym på gröna positiva dagar. När koppen byggs ser vi gärna att nedåtdagar sker på lägre volym. Under uppåtfasen ser vi återigen gärna högre volym, då detta indikerar att köparna styr priset. 

I handlen ser vi gärna lägre volym och helst fallande volatilitet, gärna en klassisk volatility contraction pattern. Därefter kan volymen tillta aggressivt och priset kan fortsätta uppåt. Har vi skådat dessa rörelser och allt stämmer fundamentalt, kan vi med glädje köpa in oss i aktien och rida mot högre priser. 

I bilden som är klickbar har vi noggrant gått igenom del-för-del av hur en cup with a handle formas och vilka delmoment som är viktiga att iaktta. Vi ser Envela som efter en fin base och några kraftiga hack uppåt formade en cup with a handle för att sedan fortsätta uppåt. 

Bilden är klickbar

I bilden nedan ser vi en Cup With a Handle som Apples aktie formade 2004. Sedan dess har avkastningen varit milt sagt bra. Även denna bild är klickbar, och vi har fyllt i med mycket värdefull information.

Apple CWH
Bilden är klickbar

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentera

372FöljareFölj

Läsvärt

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera