Börsen idag

Fortsatt dystra utsikter för många av coronavinnarna på börsen, med djupa fall hos vissa av “stanna-hemma”-aktierna.
2020-11-12

Fortsatt dystra utsikter för många av coronavinnarna på börsen, med djupa fall hos vissa av “stanna-hemma”-aktierna.

Evolution Gaming hämtade igen något, vilket även G5 Entertainment gjorde. Hygienbolaget Clemondo steg mer än 4% för dagen, och rör sig på veckobasis högst intressant.

Vi letar enligt bilden nedan efter tighta veckostängningar på låg volym. Detta är något som tas upp i bland annat How To Make Money in Stocks, samt How I Made $2 Million. Båda läsvärda böcker!

Clemondo rapporterar idag för tredje kvartalet.

I övrigt fick SAS en ny köprekommendation av HSBC, efter att banken tidigare rekommenderat minska. SAS är ett av de bolagen som tagit enormt mycket stryk under pandemin, och har på grund av kapitalbehov behövt öka antalet aktier avsevärt och därigenom minskat värdet på den enskilda aktien avsevärt.

Nedgången är såklart också ett resultat av det upphörda resandet, men spås alltså nu enligt HSBC vända i ljuset av positiva besked kring vaccin.

Anthony Fauci som fått sin beskärda del av såväl hyllningar som avhyvlingar av den store Trump, spår nu att Moderna som också är med i kampen om att ta fram vaccin, snart kommer att meddela positiva besked.

Trots detta ser börserna ut att öppna på röda siffror enligt torsdagens förhandel.

Tyskland presentererar något bättre prognoser för helåret 2020, men något sämre utsikter än tidigare prognostiserat för utvecklingen 2021.

I gårdagens Börsen Idag skrev vi om uppmaningar högt uppifrån EU om att bankerna skulle se över kreditriskerna. Idag presenterar Dagens Industri sammanfattningsvis vad FI och Riksbanken sagt om svenska bankers utgångslägen och kapitalkrav inför 2021, där uppmaningar till begränsad eller inställd utdelning ska fortsätta gälla för bankerna.

Stefan Ingves hävdar även att kontorsdöden i sig är en bankkris, då många högt belånade fastighetsbolag tyngs av “jobba-hemifrån” trenden och får svårigheter att betala tillbaka sina lån.