fredag 27 november 2020
Hem Börsen idag

Börsen idag

Börsen idag

Börsen ser ut att öppna omkring nollan efter lugn handel i Asien och med halvdag i USA idag, samt nyheter om fortsatt nedtonad retorik från Trump och väntan på vaccin.

Börsen idag

Börsen ser ut att öppna strax över nollan i ljuset av lugnare handel i både USA och Asien. Oljan och koppar fortsätter uppåt medan Bitcoin hackar nedåt efter stark utveckling senaste veckorna.

Börsen idag

Gårdagen var stark för globala index och börserna i USA steg efter att Trump sänkt tonläget något och gått med på samarbete inför presidentskiftet i januari. Marknaderna red även på vågen av stärkta nyheter kring vaccin och en tilltagande optimism.  Idag ser börserna ut att öppna lugnt, men med en riktning som tycks luta åt det positiva. Vi har tidigare beskrivit tvetydigheten och osäkerheten i vilken väg marknaden ska välja. Om fokus ska läggas på ökad smittspridning eller politisk stabilitet och vaccin.

Börsen idag

Börserna ser ut att öppna uppåt, samtidigt som många mindre bolag handlas under viktiga glidande medelvärlden och framtidsutsikterna är fortsatt svåra att bedöma.

Börsen idag

Under natten har Asien handlats uppåt i ljuset av nyheter kring vaccin. Både USA och Storbritannien kommunicerar ut att de förväntas kunna påbörja vaccinering i mitten av december. I Kina har vaccinering redan påbörjats, trots att tester fortfarande befinner sig i utvecklingsstadiet. 

Börsen idag

I Dagens Industri skriver Richard Bråse att det finns en överhängande risk för krasch på börsen. Han hänvisar bland annat till Warren Buffet-indikatorn, som värderar amerikanska börsen i relation till BNP – något som gör den dyrare än någonsin. Samtidigt hävdar finansmannen Fredrik Lundberg i samma upplaga av tidningen att börsuppgången är väl underbyggd, och försvarar framförallt fastighetsbolaget Hufvudstaden med lyxvaruhuset NK.

Börsen idag

Lugnare börsklimat när pengarna inte bestämt sig för riktning under rådande osäkerhet med virus och vaccin.

Börsen idag

Fortsatt osäkert läge när fler investerare exponerar sig mot uppgång men oron finns kvar för viruset.

Börsen idag

Fortsatt hackig börs trots goda nyheter om vaccin från Moderna, detta i ljuset av nedstängningar och ökad smittspridning.

Börsen idag

Börserna ser ut att öppna veckan positivt, detta i ljuset av stark handel i asien efter hopp om vaccin.

Börsen idag

Börserna ser ut att öppna negativt i spåren av fortsatt oro för corona, skakigt politiskt läge i USA och segrar tagna i förskott vad gäller vaccin.

Börsen idag

Fortsatt dystra utsikter för många av coronavinnarna på börsen, med djupa fall hos vissa av "stanna-hemma"-aktierna. Evolution Gaming hämtade igen något, vilket även G5 Entertainment...

Börsen idag

Lugnare dag på börsen efter tuffa dagar med vinsthemtagningar i tech och coronavinnare.

Börsen idag

Pfizer meddelar att man har lyckats ta fram ett väldigt effektivt vaccin som kan börja distribueras i slutet av året, börserna reagerade positivt.

Börsen idag – Joe Biden vinner valet och börserna fortsätter uppåt

Börsen ser ut att öppna kraftfullt uppåt efter att Joe Biden utnämnts som vinnare i amerikanska valet.

Börsen idag 06/11-20

Fortsatt osäkerhet kring valresultatet i USA med hotfulla tongångar. Samtidigt ser vi ökat terrorhot och fortsatt smittspridning av covid.

Börsen idag 05/11-20

Fortsatt fokus på Amerikanska valet men marknaden tycks se många positiva möjliga utfall.

Börsen idag

Fortfarande osäkert läge kring Amerikanska valet, men Trump har vunnit fler delstater än vad många trodde.

Börsen idag

Fortfarande osäkert läge i det Amerikanska valet med röster kvar att räkna.

Börsen idag

Olidlig spänning inför valresultatet i USA.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inga av våra artiklar om bolagen.

370FöljareFölj

Fler nyheter

Micropos – Q3 rapport

Micropos har som många medtechbolag haft det tuffare under corona, men bolaget levererar fortsatt starkt momentum med mycket nytt på gång.

Integrum – Innovativ protes ökar rörligheten hos patienter

Integrum har som mål att förbättra livet för de människor som behövt amputera en kroppsdel, de har tagit fram en teknik som tillåter personer att få tankestyrd kontroll över sin protes via sensorisk återkoppling.

Qiiwi Games – Hells Kitchen i “Featured” på Google Play och Wordington i fler app-butiker

Qiiwi Games meddelar under fredagen att bolagets populära spel Wordington och Hell's Kitchen får betydligt mer spridning och marknadsföring genom nya app-butiker.

Kakel Max – Q3 rapport

Kakel Max som har gjort en fin resa på börsen senaste månaderna, publicerade idag sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet.

Scandinavian Enviro Systems – Q3 rapport

Scandinavian Enviro som har gjort en kraftfull resa på börsen under 2020, publicerar idag sin rapport för det tredje kvartalet.
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera