Teknisk Setup – Contura Energy

På bilden nedan ser vi kolbolaget Contura Energy som den senaste tiden har brutit många viktiga glidande medelvärden.
2021-01-19

På bilden nedan ser vi kolbolaget Contura Energy som den senaste tiden har brutit många viktiga glidande medelvärden. Sedan slutet av September har gröna veckor dessutom präglats av hög volym medan röda veckor har präglats av lägre volym. Om vi tittar hur volymen såg ut tidigare så ser vi en förändring av aktiens karaktär. Tidigare dominerades röda veckor av hög volym.

Förändringen den senaste tiden kan vara ett tecken på att institutioner ackumulerar aktier vilket går stick i stäv med den officiella bilden av att alla fonder dumpar allt som inte är ESG – graferna säger något annat.

Vill du lära dig mer om hur en graf kan tolkas, läs vår strategiartikel: Teknisk analys – Vad är en graf

Vill du lära dig mer om hur EMA, exponentiellt glidande medelvärde, kan tolkas, läs följande strategiartikel: Teknisk Analys – Exponentiellt glidande medelvärde som stöd för trenden

Veckograf:

På dagsgrafen ser vi lite mer inzoomat vad som hänt den senast tiden. Här ser vi ännu tydligare hur gröna dagar sker på hög volym medan röda dagar sker på lägre volym. Vidare ser vi hur aktien nyligen genomgick en shakeout under EMA10 men hur den snabbt hämtade sig tillbaks ovanför. Vidare ser vi hur aktien de senaste fyra dagarna präglats av en tight range. Detta ligger i linje med det vi håller utkik efter – volatility contraction pattern 

Det vore optimalt med ett antal fler tighta dagar och att EMA10 kom ikapp men om en breakout sker innan dess vore det ändå ett styrketecken.

Som vi nämnt i börsen idag den senaste perioden har ganska många breakouts misslyckats och sentimentet är väldigt optimistiskt, försiktighet och riskkontroll i form av stop loss rekommenderas därför.

Graferna är hämtade från Tradingview.

mer om ämnet