Teknisk Setup – Napatech

Napatech befinner sig i en långsiktig uppåttrend som kan illustreras av att aktien befinner sig ovanför EMA50 på veckografen.
2021-01-18

Napatech befinner sig i en långsiktig uppåttrend som kan illustreras av att aktien befinner sig ovanför EMA50 på veckografen.

Vill du lära dig mer om hur en graf kan tolkas, läs vår strategiartikel: Teknisk analys – Vad är en graf

Vill du lära dig mer om hur EMA, exponentiellt glidande medelvärde, kan tolkas, läs följande strategiartikel: Teknisk Analys – Exponentiellt glidande medelvärde som stöd för trenden

Här ser vi på veckografen hur aktien sedan sommaren befunnit sig i en konsolideringsfas mitt i en längre uppåttrend. De senaste 3 veckorna bröt aktien upp ovanför EMA10 och aktien har i skrivande stund fastnat omkring sitt tidigare overhead resistance.

På dagsgrafen ser vi följande:

Här ser vi ännu tydligare hur aktien fastnar på samma nivå som aktien toppade på i slutet av oktober. De senaste 4 dagarna har präglats av en tight range på fallande volym. Om aktien skulle bryta upp från denna nivå skulle det indikera styrka.

Som vi nämnt i börsen idag den senaste perioden har ganska många breakouts misslyckats och sentimentet är väldigt optimistiskt, försiktighet och riskkontroll i form av stop loss rekommenderas därför.

Graferna är hämtade från Tradingview.

mer om ämnet