Stark avslutning på index efter en stark vecka – En aktie som bryter upp till all time high

Fredagen präglas av den styrka vi har sett under hela veckan, Dow Jones bryter upp till all time high.
2021-10-22

Idag ser vi hur OMXS30 fortsätter handlas starkt ovanför såväl långsiktiga som kortsiktiga glidande medelvärden. Även First North har gått starkt under veckan men detta index handlas fortfarande under långsiktiga glidande medelvärden. Dow Jones bryter under fredagen upp till en ny all time high. Nasdaq ser ut att följa efter men har fortfarande en bit kvar. Silver handlas ovanför ett långsiktigt glidande medelvärde sedan augusti. Slutligen ser vi en tidigare nämnd aktie som bryter upp till all time high.

Dagens artikel kommer handla om följande:

  • OMXS30 i långsiktig uppåttrend – First North i kortsiktig uppåttrend
  • Dow Jones handlas på all time high – Nasdaq närmar sig
  • Silver ovanför EMA200 för första gången sedan augusti
  • En aktie som bryter upp till all time high

Viktig Information innan du läser vidare

Ingenting som presenteras nedan är köp- eller säljrekommendationer. Graferna, såväl som tankar, illustrerar endast våra subjektiva observationer.

Graferna representerar heller inte nödvändigtvis stängningspriser, varför priset kan ha förändrats.


OMXS30 i långsiktig uppåttrend – First North i kortsiktig uppåttrend

Både OMXS30 och First North har gått starkt de senaste dagarna. Om vi blickar ut lite skiljer sig dock dessa index markant från varandra. De senaste tre veckorna har präglats av en svaghet men OMXS30 har trots detta hela tiden befunnit sig i en långsiktig uppåttrend. Kursen studsade för två veckor sedan på EMA200, ett långsiktigt glidande medelvärde.

Nu handlas OMXS30 även ovanför kortsiktiga glidande medelvärden och närmar sig sin tidigare all time high nivå.

  • OMXS30

Dagsgraf på OMXS30

First har sedan februari handlats till en relativ svaghet gentemot övriga svenska index. Denna svaghet visade sig extra tydligt under måndagen den 20/9, då detta index bröt ned under en horisontell stödnivå samt EMA200 under samma dag. Detta skedde i ljuset av en uppåttrendande amerikansk 10-årsränta vilket missgynnat de flesta aktier, listade på detta index.

Under förra veckan handlades dock First North upp över kortsiktiga glidande medelvärden och visade även en relativ styrka under några av dagarna. Dessa rörelser skedde i anslutning till att den amerikanska 10-årsräntan mötte ett stort motstånd.

I skrivande stund handlas detta index ovanför kortsiktiga glidande medelvärden men under långsiktiga.

  • First North

Dagsgraf på First North

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Dow Jones handlas på all time high – Nasdaq närmar sig

Under slutskedet av förra veckan tog sig Dow Jones på nytt ovanför kortsiktiga glidande medelvärden. Nasdaq, som missgynnats en del av den amerikanska 10-årsräntans styrka under de senaste veckorna, kom tillbaka starkt efter att ränteuppgången pausade förra veckan. Det är positivt att båda dessa index nu befinner sig ovanför viktiga nivåer och vi går även in i en säsongsmässigt stark period för marknaden. I skrivande stund handlas Dow Jones på en ny all time high nivå.

  • Dow Jones

Dagsgraf på Dow Jones

  • Nasdaq

Dagsgraf på Nasdaq

Silver ovanför EMA200 för första gången sedan augusti

Silver har sedan sommaren befunnit sig i en nedåttrend. En viss förändring i detta har skett de senaste veckorna. Idag handlas ädelmetallen ovanför EMA200, ett långsiktigt glidande medelvärde. Det är sannolikt en hackig resa kvar innan en faktisk riktning i trenden kan konstateras men detta är ett steg i rätt riktning.

  • Silver

Dagsgraf på Silver

En aktie som bryter upp till all time high

Filo Mining, som vi nämnde i måndags bryter idag upp till en ny all time high efter att ha bottnat genom en dubbelbotten-formation.

  • Filo Mining

Dagsgraf på Filo Mining

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.