Lugn handel under onsdagen – Tre bolag bryter upp från tidigare nedåttrender

Under onsdagen ser vi ännu en dag av relativt lugn handel både på OMXS30 och First North, båda dessa index befinner sig mitt i en konsolideringsfas och väljer sannolikt riktning så småningom.
2021-05-26

Under onsdagen ser vi ännu en dag av relativt lugn handel både på OMXS30 och First North, båda dessa index befinner sig mitt i en konsolideringsfas och väljer sannolikt riktning så småningom. Den amerikanska 10-årsräntan befinner sig i dagsläget under EMA10 på veckografen. Denna nivå har respekterats under ett antal veckor och en stängning under nivån skulle kunna påverka andra tillgångsslag framåt.

Dagens artikel kommer handla om följande:

 • Oförändrat för OMXS30 och First North – båda index handlas i mitten av sina ranges
 • Den amerikanska 10-årsräntan visar svaghet
 • Tre svenska bolag som i närtid brutit sina kortsiktiga/långsiktiga nedåttrender
 • Flygbolaget SAS bryter ned inför rapport

Viktig Information innan du läser vidare

Ingenting som presenteras nedan är köp- eller säljrekommendationer. Graferna, såväl som tankar, illustrerar endast våra subjektiva observationer.

Graferna representerar heller inte nödvändigtvis stängningspriser, varför priset kan ha förändrats.


Oförändrat för OMXS30 och First North – båda index handlas i mitten av sina ranges

OMXS30 bryter under onsdagen ned under kortsiktiga glidande medelvärden. Detta betyder dock inte särskilt mycket då kursen befinner sig mitt i en konsolideringsfas. OMXS30 inledde sin stora uppgång vid samma tidpunkt som den amerikanska 10-årsräntan bröt upp från en konsolidering. Ungefär vid samma tidpunkt bröt First North ned. Idag ser vi svaghet på den amerikanska 10-årsräntan och det återstår att se hur dessa index möter denna utveckling.

 • OMXS30

Dagsgraf på OMXS30 – Bilden är klickbar

 • First North

Dagsgraf på First North – Bilden är klickbar

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Den amerikanska 10-årsräntan visar svaghet

Precis som det angetts ovan ser vi idag hur den amerikanska 10-årsräntan i dagsläget befinner sig under EMA10 som under ett antal veckor utgjort ett stöd. Om detta tillgångsslag kan det få implikationer för OMXS30, First North, Guld och Silver med mycket annat. Detta blir en anledning till att löpande följa upp utvecklingen.

 • US10Y

Veckograf på US10Y – Bilden är klickbar

Tre svenska bolag som i närtid brutit sina kortsiktiga/långsiktiga nedåttrender

Vi skrev igår om Smart Eye, som efter stängning på den svenska börsen, meddelade att de ingår ett avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Affectiva. Läs mer om detta här.

 • Smart Eye

Dagsgraf på Smart Eye – Bilden är klickbar

Auriant Mining, som började trenda ned under augusti 2020, bryter idag upp över EMA200 och en trendlinje. Aktien har de senaste veckorna visat svaghet gentemot guld och andra guldrelaterade bolag. Men idag ser vi alltså att kursen till slut bryter upp ovanför viktiga motstånd. Bolaget släpper en rapport inom kort vilket kan innebära volatilitet.

 • Auriant Mining

Dagsgraf på Auriant Mining – Bilden är klickbar

Zinzino har på nytt placerat sig ovanför viktiga glidande medelvärden såsom EMA50, EMA20 och EMA10. Kursen bröt tidigare ned i samma veva som First North gjorde. Det återstår nu att se om kursen klarar av att hålla sig ovanför dessa nivåer men ett steg i rätt riktning har nu i varje fall tagits.

 • Zinzino

Dagsgraf på Zinzino – Bilden är klickbar

Flygbolaget SAS bryter ned inför rapport

SAS bröt igår ned under EMA50 och idag fortsätter aktien ned. Det har nog inte undgått många om de problem bolagets konkurrent, Norwegian Air Shuttle, har dragits med. Rent spontant borde SAS gynnas av denna svaghet hos sin konkurrent men aktiemarknaden verkar, i skrivande stund, inte hålla med. Bolaget släpper sin rapport imorgon vilket sannolikt kommer innebära hög volatilitet för kursen.

 • SAS

Dagsgraf på SAS – Bilden är klickbar

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.