Börsen idag

Börserna ser ut att öppna uppåt, samtidigt som många mindre bolag handlas under viktiga glidande medelvärlden och framtidsutsikterna är fortsatt svåra att bedöma.
2020-11-24

Börserna handlades uppåt i Asien under natten. Förhandeln i Sverige indikerar en positiv börsöppning i ljuset av mer positiva nyheter om vaccin samt att Trump nu gått med på samarbete med Biden inför tillträdandet till Vita Huset.

När flera delar av världen stänger ned spånar Boris Johnson om Storbritanniens sakta comeback från total lock-down, och föreslår en trestegs modell där bland annat gym och butiker spås få öppna upp från 2a december.

I USA stiger prognoserna avsevärt för resande inför Thanksgiving, detta trots ökad smittspridning och tydliga uppmaningar om begränsat resande. Effekterna av resande kan komma att öka smittspridningen ytterligare i landet och tvinga fram än hårdare restriktioner inför jul & nyår.

Börserna allmänt tycks befinna sig i ett fortsatt osäkerhet råder. Många bolag som vi tidigare skrivit om och nu bevakar befinner sig under viktiga medelvärden, vilket gör handel mer riskabel och risk/reward svårare att bedöma vid inköp.

Många coronavinnare åkte på tuffa smällar och till synes positiva rapporter mottogs snålt av marknaden. SAS fortsätter dock uppåt, och handlas nu precis under EMA10 på veckobasis, men en bra bit under diverse andra mer långsiktiga stöd-/motståndsnivåer.

Clemondo, G5 Entertainment och Waystream som vi tidigare har belyst, handlas samtliga under EMA10 på veckobasis, och ser ut att behöva lite tid för att återhämta sig eller tydligt ge besked om riktning.

Igår meddelades insiderförsäljning i G5 vilket fick aktien att backa hela 11% på hög volym för dagen. Något som tyder på ett bistrare klimat och en sämre tilltro för framtidsutsikterna i branschen – och för “jobba-hemma-vinnarna” i allmänt.

Tekniskt handlas Auriant Mining, som vi också skrivit om tidigare, på intressanta nivåer. Aktien befinner sig i en uppåtgående trend och handlas precis ovanför EMA10 på veckobasis, med fallande volatilitet och volym.

Samtidigt handlas guldet till lägstanivåerna sedan i somras, vilket kan innebära att en stabilisering för ädelmetallen krävs innan Auriant kan fortsätta sin resa.

Inför börsöppning samlar vi information och nyheter från flera olika medier. Ekonominyheter i Börskollen är optimalt för att bilda sig en uppfattning om läget på marknaderna inför öppning, där flertalet ekonomi- och börstidningar publicerar artiklar.