Börsen idag

Börserna ser ut att ta lite andhämtning och öppnar svagare efter en stark förra vecka och positiva rörelser under november.
2020-11-30

Förra veckan kantades av förhoppningar kring en lugnare övergång i USA när Trump ändrat tonläge till det lugnare. Handelsveckan präglades också av fortsatta förväntningar på en snar utrullning av vaccin.

Vaccinet tycks nu vara allt närmare och rapporter kring 7e december som planerat startdatum för Storbritannien, samt senast slutet av december för USA låter lovande. Fokus ligger givetvis på att så snabbt som möjligt vaccinera vårdpersonal samt riskgrupper.

I ljuset av detta handlades Dow Jones till rekordnivåer förra veckan, då förhoppningen om att flyg- och hotellbranschen ska hitta tillbaka. Olja, Koppar och transport steg kraftfullt under veckan som hackades upp något av Thanksgiving.

För kommande vecka ser börserna ut att öppna nedåt, koppar fortsätter uppåt medan guld fortsatt handlas nedåt men ser för närvarande ut att ha studsat på EMA50 på veckobasis. Under coronakrisens upptakt handlades guld ned kraftigt och studsade på EMA50.

Vi har tidigare kommenterat Auriant Mining som påverkas mycket av guldpriset, men som under året levererat en stark tillväxt med förbättrat försäljningspris samt produktionsökning. I veckan publicerar bolaget sin rapport för det tredje kvartalet.

Vi skrev i förra veckan om Integrum, som även dem publicerar sin rapport för det tredje kvartalet denna vecka.