Trenden är fienden – Uppdatering om sargad gamblingsektor

Catena Media & Net Gaming För några veckor sedan skrev vi om gamblingsektorn och kort därefter en kortare uppdatering om affiliate-bolaget Net Gaming.
2020-02-18

Catena Media & Net Gaming

För några veckor sedan skrev vi om gamblingsektorn och kort därefter en kortare uppdatering om affiliate-bolaget Net Gaming. Idag, tisdag 18/2, faller Catena Media riktigt hårt efter en vinstvarning. 

Grafer från TradingView och Börsdata

Hård smäll

Bolaget som länge sett dystert ut på börsen, hackar ned 16% under dagen efter nedskrivningar av immateriella tillgångar. Förvärv som gjordes under 2016-2018 tvingas man nu värdera ned, och reaktionerna blir starka. 

Word on the street

Richard Bråse hävdar i Dagens Industri att det i grunden är positivt att ledningen städar upp efter gamla synder. Han påpekar att detta borde ha varit enligt förväntningarna, och att reaktionerna därför är för starka. 

Drömmar om guld

Bolaget som befinner sig i en spännande fas med mer och mer prat om USA som ny och lukrativ marknad, såg lågt värderat ut enligt förra årets siffror efter hårda kursfall. Med nedskrivningar och ett klart sämre resultat är låga P/E-tal bortblåsta. Framförallt tvingades man justera ned värdet av förvärvade affiliate-sidor för derivatahandel. Mycket på grund av nya regleringar generellt för tradingbranschen med sämre möjlighet att erbjuda hävstång till kunder. 

Ny kula

Men nedskrivningar innebär vårstädning, och kanske en möjlighet att rulla en ny kula. Oavsett ser vi gärna att en faktisk vändning tar form innan bolaget ser intressant ut att köpa in sig i. 

Spelbolagen

Samtidigt handlas Kindred och LeoVegas upp något senaste veckorna, dock fortsatt i fallande trender. Fundamentalt finns mycket spännande att ta i, men det är också en bransch många just nu sitter snett i. Det är även en utmanande tid med avancemang mot nya marknader, som absolut kan bli mer utdragna och kostsamma än vad som förväntas. 

Grafer från TradingView och Börsdata

Trenden får visa vägen

Om det ter sig väl och vändningar kommer enligt önskan, där USA visar sig bära frukt, kan det bli aggressiva turnaroundcase som snabbt hämtar igen förlorade värden. Det kan också bli en segdragen process som tär på psyke och tålamod. Vi ser till möjligheterna, men med så pass negativa marknadsreaktioner för Catena Media som idag, står vi kvar på sidlinjen. Dock redo att hoppa på vid positiva signaler och stabiliserade aktiekurser.