Börsen idag – Skärtorsdag och halvdag på svenska börsen

Idag är det Skärtorsdag och halvdag på Svenska börsen, i Norge och Danmark är marknaderna helt stängd.
2021-04-01

Idag är det Skärtorsdag och halvdag på Svenska börsen, i Norge och Danmark är marknaderna helt stängd. Vi inleder en långhelg med stängda marknader även i morgon och på måndag.

I London har Deliveroo, som levererar färdigmat från restauranger hem till privatpersoner, noterats på börsen och handlades under första handelsdagen ned ca 30%. Marknadens mottagande av det ännu inte vinstbringande tech-bolaget, bådar inte särskilt gott för kommande börsnoteringar i sektorn.

Under coronapandemin har efterfrågan för att kunna beställa hem mat från restauranger ökat avsevärt, Deliveroos omsättning ökade med mer än 50% under 2020. Dock ser vi ett avtagande intresse för branschen från aktiemarknaden, som den senaste månaden handlat ned såväl Deliveroo på noteringsdagen, som konkurrenterna DoorDash och Delivery Hero.

SPAC-intresset är dock på topp och M&A branschen är hetare nu än på 20 år. Vi ser ett starkt spekulativt intresse när stora bolag ska notera sig på världens börser. Bara idag kan vi läsa om eToro som ska notera sig via en SPAC, samt Volvo Cars som kinesiska ägaren Geely vill notera.

I Europa svalnade marknaderna något under gårdagen efter att Macron meddelat att Frankrike nu ska införa en 4-veckors lock-down i hopp om att lyckas tämja smittspridningen. USA och Storbritannien ligger långt före Europa vad gäller vaccinering och vi kunde idag läsa om flyg- och resebolag som ser svalt intresse för resande hela vägen fram till Juli.

Läs senaste vårt senaste morgonbrev: börsen idag!