söndag 7 mars 2021

Börsen idag 23/02

Gårdagens aktiehandel ser ut att hämtas igen lite under morgonen i Europa, detta efter starkare handel i Asien under natten. Råvaror fortsätter upp med kraft.

Över en halv miljon människor har dött i USA av Covid-19, det är nästan dubbelt så många som i Brasilien, som ligger tvåa på listan av länder med flest dödsfall från viruset. Biden-administrationens mål om att vaccinera 100 miljoner människor de första 100 dagarna ser dock ut att ligga i fas, detta trots förseningar på grund av snöoväder i stora delarna av landet.

Marknaderna gick något trögare igår i nästan alla sektorer, dock fortsatte energi och råvarusektorn upp på sina håll och där med kraft. Bland annat gick EnQuest, som vi nämnde i gårdagens Börsen idag, upp med 10% igår. Vi såg även styrka från Baytex Energy och tidigare nämnda Callon Petroleum. Alla värda att hålla extra koll på vid en tilltagande råvarucykel.

Tekniktunga Nasdaq 100 gick igår ned 2,63% och VIX gick upp 6%. Vi har tidigare sett och illustrerat divergens i marknaderna, och påpekat extremt sentiment vad gäller optimism. Något som har en tendens att tynga marknaderna på kort till medellång sikt.

Man spår dock en tillbakagång för ekonomin med vaccinering världen över, och en tilltagande efterfrågan i produktionen. Efter ett år av ovisshet kring efterfrågan på energi ser sektorn nu ut att göra en comeback. Risken för att råvarupriserna också påverkas av tryckta pengar och en tilltagande inflation är överhängande.

Råvarupriserna ser också ut att hämta mycket kraft i den utbredda elektrifiering, där bland annat koppar förväntas spela en stor roll i framtidens elbilar och elnät. Sedan vi skrev en trendspaning om koppar i mitten av juli 2020, har koppar bara på den tiden gått nästan 50%.

På dagsbasis ser dock kopparpriset ut att ha skjutit rakt uppåt, vilket ofta tyder på att en andhämtningspaus är på sin plats.

Gårdagens aktiehandel ser ut att hämtas igen lite under morgonen i Europa, detta efter starkare handel i Asien under natten.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Mer läsning

Integrum fortsätter leverera resultat – Aktien är upp 200%...

Medicinteknikbolaget Integrum, som vi den 27 november publicerade en...

Teknisk Spaning – Guard Therapeutics

Guard Therapeutics är en aktie som enligt vår mening...

Polygiene – Aktiespaning

Polygiene utvecklar och säljer lösningar som nästan helt och...

Har Covid-19 påskyndat det kontantlösa samhället?

Som samhälle, har vi genomgått stora förändringar I hur...
372FöljareFölj

Senaste aktiespaningar

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera