Börsen idag

Lugnare börsklimat när pengarna inte bestämt sig för riktning under rådande osäkerhet med virus och vaccin.
2020-11-19

Lugnare dagar på börsen som tycks stå och stampa lite i ovisshet kring riktning. Vi har tidigare poängterat dragkampen mellan virus, smittspridning och goda nyheter om vaccin.

Igår publicerade Pfizer ytterligare resultat från sina studier som visade på att bolagets vaccin likt Modernas vaccin också är 95% effektivt. Detta är såklart positivt och tyder på att världen har goda chanser att återgå till någon form av normalitet så snart viruset rullas ut.

Värt att ha i beaktning är just hur mycket av normaliteten som går att återgå till. I veckans avsnitt av Fill or Kill pratade LoneWolf om hur den omtalade sektorrotation som blev populär att prata om efter att Pfizer publicerade nyheterna om sitt vaccin, inte var så trolig som många antog.

Världen har ofrånkomligt förändrats till det mer digitala och tanken att allt direkt ska återgå till fysiska möten och flygande som innan känns långt borta, oavsett vaccin.

Dagen Pfizer släppte sitt resultat var den dag med mest handelsvolym på väldigt länge. Många som suttit utanför och väntat kände antagligen att det var läge för att kliva in.

Igår meddelade Soltech ytterligare en order i Kina från dotterbolaget ASRE, som senaste veckorna levererat flertalet ordrar.

Aktien handlas under högstanivån från september, men ovanför viktiga medelvärden. Ytterligare konsolidering på lägre volym skulle öppna för ett möjligt inköpsläge.

XMReality ingick ett nytt avtal med amerikanska Zebra som levererar streckkodslösningar. Under gårdagen gick aktien upp 15%.