Börsen idag

Marknaderna handlas omkring nollan i brist på rimliga besked från bl.a.
2020-12-15

Slow moving news day när vänteläget fortsätter. De stora marknadspåverkande händelserna skjuts framåt med EU och Storbritannien som gav sig själva mer tid för diskussioner och inget beslut har ännu tagits gällande stimulanser i USA.

I London inför man tier 3 restriktioner och butiker stängs. Frankrike öppnar upp från att ha haft kraftfulla restriktioner under en längre tid, dock är samtliga barer och restauranger stängda och utegångsförbud gäller fortsatt på kvällarna. Man planerar att släppa lätt på utegångsförbudet för julafton, men meddelar att det ska vara intakt för nyårsafton.

Även Tyskland har infört strikta restriktioner. I New York manar man nu på för striktare restriktioner och ber folk förbereda sig för hemma-jobb och liv i hemmamiljö.

Börserna i Asien var nedåt under natten men i Europa är det blandat strax efter öppning, de flesta marknaderna handlas omkring nollan och tycks trampa vatten.

Flertalet sentimentindikatorer är fortsatt på väldigt ansträngda nivåer vilket tyder på att en sättning är att vänta.

Vi har tidigare skrivit om Centrus Energy, och uppdaterade i fredags med ett nytt aktiespan inför 2021. Aktien har gjort ett starkt 2020 och är upp kraftfullt sedan vi först publicerade vår längre spaning. De senaste veckorna har aktien gått upp mer än 100% efter att igår ha öppnat veckan upp 17%+.