lördag 6 mars 2021

Börsen idag

Något svagare handel under gårdagen med röda siffror, om än väldigt små rörelser i sin helhet med S&P och Nasdaq ned precis under nollan och svenska börser som handlades omkring 0,5% ned. 

Något svagare handel under gårdagen med röda siffror, om än väldigt små rörelser i sin helhet med S&P och Nasdaq ned precis under nollan och svenska börser som handlades omkring 0,5% ned. 

Oljan, som varit en del på tal under veckan tack vare kraftiga uppgångar, fortsatte svagt uppåt under gårdagen. Vi har sedan tidigare kommenterat sektorn och diverse bolag som påverkas starkt av oljepriset. 

Många av bolagen har under de kristider som varit behövt belåna sig kraftfullt för att upprätthålla verksamheten. Detta ger en operativ hävstång givet högre oljepriser, och kan resultera i kraftfulla uppskjut om det visar sig att dessa bolag kan producera på lönsamma nivåer igen. 

Callon Petroleum, som vi nämnt i veckan, fortsatte uppåt igår och befinner sig för närvarande i en kraftig uppåttrend på kort sikt. Vi ser även andra bolag exponerade mot prisrörelserna. Bland annat Baytex Energy, Lundin Energy och EnQuest har alla handlats upp på den senaste tidens rörelser. 

Här är relativ styrka värd att ta extra mycket i beaktning, med Baytex och Callon som handlats ovanför tidiga motståndsnivåer, medan LUNE och ENQ fortfarande har en del overhead supply att ta sig igenom. 

På veckobasis ser vi att guld än en gång studsat på EMA50. Med örat mot marken kan man även höra mer oro kring tilltagande inflation, vilket skulle påverka guldpriset positivt. Vi ser också Joe Biden, som med moraliskt stöd från Janet Yellen, nu planerar trycka ut ett massivt stödpaket om 1,9 miljarder dollar – långt större än önskat om man frågar det republikanska ledet. 

Biden, som annars är mån om samarbete och blocköverskridande överenskommelser, väljer i det här läget att prioritera den amerikanska befolkningen och manar på för återhämtning. Detta kan snabba på återgången till normal arbetslöshet och återhämtade tillväxtnivåer för ekonomin, men ett stort inflöde av kapital i systemet ökar också risken för att värdet på valutan minskar. 

Asiatiska marknader har under natten handlats starkt, med Hong Kong som draglok i uppgångarna. Långsiktiga uppåttrender är intakt och Europa förväntas öppna uppåt på onsdagen.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Mer läsning

Integrum fortsätter leverera resultat – Aktien är upp 200%...

Medicinteknikbolaget Integrum, som vi den 27 november publicerade en...

Teknisk Spaning – Guard Therapeutics

Guard Therapeutics är en aktie som enligt vår mening...

Polygiene – Aktiespaning

Polygiene utvecklar och säljer lösningar som nästan helt och...

Har Covid-19 påskyndat det kontantlösa samhället?

Som samhälle, har vi genomgått stora förändringar I hur...
372FöljareFölj

Senaste aktiespaningar

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera