Bayn Group – Större listning i Finland och utökade listningar i Sverige

Bayn Group  som utvecklar hälsobaserade livsmedel kunde idag meddela att Tweek har fått en första större listning på den finska marknaden med lansering av 5 produkter i över 1000 Kesko-butiker.
2020-12-02

Bayn Group  som utvecklar hälsobaserade livsmedel kunde idag meddela att Tweek har fått en första större listning på den finska marknaden med lansering av 5 produkter i över 1000 Kesko-butiker. Kesko är en av finlands största livsmedelskedjor med en marknadsandel om ca 34%.

Tweek har ett socker-reducerat godissortiment av 10 sorter påsgodis samt ett större antal sorter med lösviktsgodis. Varumärket är marknadsledare i sin kategori i Sverige.

Tweek, som förvärvades den 25 Augusti 2020 har haft en positiv försäljningsutveckling även i Sverige och har därför fått utökade listningar hos både Coop och ICA. Nu finns därför hela Tweeks påssortiment tillgängligt hos båda kedjorna.

I en strategisk etableringsprocess för nya marknader har Tweek haft en testförsäljnings-period hos ett antal större kedjor. Efter en lyckad period i Finland lanseras därför varumärket på bred front i Keskos butiker.

Tweeks VD, Lennart Arvidsson, kommenterade nyheten i ett pressmeddelande genom att konstatera att nyckeltalen för testförsäljningen på export-marknaderna ser lovande ut och att en större listning i Finland utgör ett kvitto för detta. Han berättade vidare hur Tweek väntar på svar från flera andra stora kedjor i länder som Norge, Danmark, Tyskland och England för potentiellt liknande listningar

Aktien befinner sig i en långsiktig uppåt trend och har sedan augusti handlats i en range mellan 7-10 kr. En breakout över 10 kr skulle kunna tolkas som ett styrkebesked.

Vi har tidigare skrivit om Bayn Group i ett aktiespan och senare i en uppdatering i anslutning till den senaste Q3 rapporten.

mer om ämnet