Bayn Group – Q3 rapport

Foodtech bolaget Bayn Group publicerar idag sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet, och levererar en stark tillväxt tack vare förvärv.
2020-11-25

Bayn Group, foodtech bolaget som utvecklar och marknadsför sötade fibrer för sockerreduktion, levererade idag sin Q3 rapport. För de som inte känner till bolaget sedan tidigare rekommenderar vi att man läser den ursprungliga texten för att kunna sätta Q3 rapporten i en kontext.

Förvärvsdriven tillväxt

Bolaget fortsätter på sitt inslagna spår med en organisk såväl som förvärvsdriven tillväxt.

Sedan vår artikel publicerades har Green Sales Distribution och Golden Athlete förvärvats.

Green Sales säljer och marknadsför flera väletablerade och ledande varumärken inom funktionellt godis inom segmenten veganskt, sockerfritt och laktosfritt.

Golden Athlete fokuserar på lågkaloriprodukter och funktionella livsmedel inom segmentet sports nutrition.

Precis som vi skrev om Pändy, Tweek, Koppers och Amerpharma i vår första artikel, så stärker Bayn Group sin position på marknaden ytterligare genom de nya förvärven.

Proforma

Med samtliga förvärvade bolags omsättning för 9-månadersperioden inkluderat, landade omsättningen på 264 MSEK under de första 9 månaderna, en ökning med 5592%. Dessutom har bolaget vänt till ett positivt EBITDA, en förbättring med 12,8 MSEK.

Proforman visar alltså hur det konsoliderade resultatet för Bayn Group hade sett ut om Bayn Group, Pändy Foods, Tweek, Koppers Candy Sweden, Amerpharma, Green Sales Distributions samt Golden Athlete hade konsoliderats från och med 2020- 01-01.

Bayn Groups faktiska resultat, som istället landade på 7,65 MSEK under Q3. Proforma resultatet skänker en bild om vad framtiden har att erbjuda.

Även om aktiestocken ökat från 30,3 miljoner till dagens 112,7 miljoner (en ökning med ca 271%), är  proforma tillväxten per aktie fortfarande enastående.

Stöd till förvärvade bolag

Vdn kommenterade om hur en ny centraliserad funktion etablerats som ska stötta de nya dotterbolagen med ekonomi, inköp, lager och logistik. På samma tema nämnde han även hur Bayn Group nu jobbar aktivt med att säkerställa maximal teknologiöverföring och integration mellan förvärven.

Likvida medel

Tack vare bolagets senaste nyemission har de nu drygt 114 MSEK i likvida medel och är därför rustade för fler förvärv om lägen dyker upp.

Intressant framtid

Det finns utmaningar med en aggressiv förvärvstakt men lyckas Bayn Group väl, har de en ledande ställning på en marknad som redan växer och sannolikt kommer bli mer och mer intressant i framtiden.

mer om ämnet