Terranet är antaget till NVIDIAs accelerationsprogram

Terranet meddelar idag att de är antagna till NVIDIAs accelarationsprogram som går under namnet ”NVIDIA Inception”.
2021-05-25

Terranet meddelar idag att de är antagna till NVIDIAs accelarationsprogram som går under namnet ”NVIDIA Inception”. Syftet är att få tillgång till expertis, resurser och nätverk när det gäller både inbäddad mjukvara och sytemchip för VoxelFlow™.

Artikeln kommer handla om följande:

  • Terranet har sedan tidigare ingått strategiska samarbetsavtal
  • VoxelFlow
  • NVIDIA
  • Accelerationsprogrammet
  • VD-kommentar

Terranet har sedan tidigare ingått strategiska samarbetsavtal

Terranet undertecknade nyligen strategiska samarbetsavtal med tre branschspecialister inom algoritmutveckling, kamerahårdvara, robotautomation och bildanalys. Bolaget har sedan tidigare aviserat om en investering i Holoride (med Audi som huvudägare). I februari  deltog även Terranet i ”Startup Autobahn” (inkubatorn som drivs av Mercedes Benz) där VoxelFlow™ visades upp.

VoxelFlow

VoxelFlow förser bilen med blixtsnabb sensorteknik så att fordon förstår vad den har framför sig och agerar därefter – inom tre millisekunder. Med laser, tre kameror och högkänslig 3D-scanning, reagerar VoxelFlow tio gånger snabbare än dagens ADAS-system och agerar efter rådande situation.

Det primära tillämpningsområdet för VoxelFlow är avancerat förarstöd. VoxelFlows förmåga att blixtsnabbt scanna av ett område framför bilen, gör den till en säkerhetskritisk applikation inom både automatiserad körning, navigations- och automatiska bromssystem samt industriell robotautomation.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

NVIDIA

Bolaget är bland annat marknadsledande inom utveckling av moderkort för spelplattformar, integrerade kretsar för avancerat förarstöd (ADAS) och autonoma fordon (AD). NVIDIA har utvecklat en unik metodik för testsimulering och beslutstödssystem baserat på artificiell intelligens (AI) med djupinlärning för både självkörande fordon och robotautomation.

NVIDIA Inception

Att Terranet är invald till accelerationsprogrammet utgör ytterligare ett bevis på att VoxelFlow™ teknologin har en potential i flera segment inom bilindustrin. Bolaget har sedan tidigare kommunicerat att det är viktigt att bygga upp ett ekosystem med biltillverkare och underleverantörer med syftet att kostnadseffektivt optimera utvecklingen med inhyrda experter inom bland annat 3D-visualisering, mjukvaruanpassning av laserscanner, kamerahårdvara och system-on-chip-integration.

VD-kommentar

Terranets VD, Pär-Olof-Johannesson, kommenterade att accelerationsprogrammet ger Terranet en unik möjlighet att arbeta med fordonsindustrin och utveckla skräddarsydd funktionalitet som bygger vidare på bolagets grundteknologi. Han utvecklade resonemanget med att konstatera hur NVIDA Inception ger tillgång till biltillverkare som behöver lösningarna mest, vilket innebär att tekniken utvecklas under rätt förutsättningar, både i fråga om tillämpningar, prestanda, kvalitetskrav men också driftsekonomi.

mer om ämnet