Terranet växlar upp med ett nytt tempo i produktutvecklingen av VoxelFlow

Terranet undertecknade nyligen strategiska samarbetsavtal med Prophesee, Sensor Cortek och Summer Robotics.
2021-05-10

Terranet undertecknade nyligen strategiska samarbetsavtal med Prophesee, Sensor Cortek och Summer Robotics. Samtliga tre är branschspecialister inom algoritmutveckling, kamerahårdvara, robotautomation och bildanalys.

Terranet har sedan tidigare aviserat om en investering i Holoride (med Audi som huvudägare) samt deltagande i Startup Autobahn (inkubatorn som drivs av Mercedes Benz). Allt detta sammantaget visar på att efterfrågan och intresse finns för VoxelFlowsensorn.

VoxelFlow

VoxelFlow förser bilen med blixtsnabb sensorteknik så att fordon förstår vad den har framför sig och agerar därefter – inom tre millisekunder. Med laser, tre kameror och högkänslig 3D-scanning, reagerar VoxelFlow tio gånger snabbare än dagens ADAS-system och agerar efter rådande situation.

Det primära tillämpningsområdet för VoxelFlow är avancerat förarstöd. VoxelFlows förmåga att blixtsnabbt scanna av ett område framför bilen, gör den till en säkerhetskritisk applikation inom både automatiserad körning, navigations- och automatiska bromssystem samt industriell robotautomation.

Samarbeten

Terranet kommunicerar att det är viktigt att bygga upp ett ekosystem med biltillverkare och underleverantörer med syftet att kostnadseffektivt optimera utvecklingen med inhyrda experter inom bland annat 3D-visualisering, mjukvaruanpassning av laserscanner, kamerahårdvara och system-on-chip-integration.

Terranets VD, Pär-Olof Johanesson, kommenterat att dessa tre nya samarbeten förstärker bolagets operativa kapacitet att adressera sitt fokusområde inom avancerat förarstöd (ADAS). De nya samarbetena vidgar även bolagets tillämpningsområden i den vidare industrialiseringen, standardiseringen och kommersialiseringen av VoxelFlow.

mer om ämnet