Soltech presenterar nytt förvärv

Soltech Energy Sweden meddelade den 27 maj att de förvärvat 100 procent av aktierna i Takbyrån i Alingsås AB.
2021-05-27

Soltech Energy Sweden meddelade den 27 maj att de förvärvat 100 procent av aktierna i Takbyrån i Alingsås AB. Förvärvet ligger i linje med Soltechs offensiva tillväxtstrategi som ska ske genom förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranschen. Planen är att de förvärvade bolagen tillsammans ska skapa synergieffekter för att kunna bygga en stark koncern med gränsöverskridande kompetens.

Förvärvet är det näst största och stärker Soltechs redan starka position inom tak. Förvärvet finansieras genom egen kassa, samt nyemitterade Soltech-aktier. Förvärvet förväntas bidra med 65 MSEK i omsättning inklusive ett positivt resultat under 2021.

Bolagspresentation på Ecoptimist

Soltech Energy Sweden har skapat en bolagspresentation på Ecoptimist där bolaget beskriver mer om strategi, verksamhet och bransch, läs Soltechs presentation här.

Stefan Ölander VD kommenterar

”Det här förvärvet ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi. Takbyrån är en jordnära, högpresterande och framförallt välrenommerad takentreprenör som har insett värdet i att addera solenergi till sitt erbjudande. Vi får nu fyra nya drivna entreprenörer och över 30 kompetenta medarbetare till koncernen och jag vill varmt välkomna dem till Soltechfamiljen”

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.