Soltech Energy – Tecknar order i Kina

Under tisdagen aviserar Soltech att dotterbolaget tecknar en order i Kina om ca 13,6 MSEK under avtalstiden.
2021-09-14

Soltech Energy är tecknade på First North Stockholm och verkar både mot privatpersoner, företag, industrier och samhällsutvecklare i huvudsak i Sverige. Via dotterbolaget Advanced Soltech också verksamt i Kina. Bolagets tillväxtmål är högt ställda och genom en tydlig förvärvsstrategi utökar man verksamheten genom att köpa bolag inom traditionella branscher som tex tak, fasad och el som alla är experter inom sitt område och när man adderar solkompetensen så blir det moderna solföretag. Bolagets ambition är att öka integrationen av solen i vardagen.

Under tisdagen aviserar Soltech Energy att dotterbolaget tecknar en order i Kina tillsammans med bolaget Deqing Ruiming Small and Microom ca 13,6 MSEK under avtalstiden. Ordern gäller installation av en energianläggning som beräknas ge årliga intänkter på 0,68 MSEK. Investeringen i anläggningen uppgår till ca 5,7 MSEK och byggstart planeras under fjärde kvartalet 2021.

Kommentar från VD

“Vår säljorganisation fortsätter att skörda framgångar i Anhui-provinsen. Det är särskilt roligt att kunna leverera flera bra projekt som är belägna i samma område, vilket effektiviserar underhållet av anläggningarna”, kommenterar VD, Max Metelius i ett pressmeddelande under tisdagen.

mer om ämnet