Soltech Energy – Tecknar avtal med Stockholms största bostadsföretag

Under måndagen aviserar Soltech Energy att dotterbolagen NP Gruppen och Measol tecknar order om 3,8 MSEK.
2021-09-20

Soltech Energy är tecknade på First North Stockholm och verkar både mot privatpersoner, företag, industrier och samhällsutvecklare i huvudsak i Sverige. Via dotterbolaget Advanced Soltech också verksamt i Kina. Bolagets tillväxtmål är högt ställda och genom en tydlig förvärvsstrategi utökar man verksamheten genom att köpa bolag inom traditionella branscher som tex tak, fasad och el som alla är experter inom sitt område och när man adderar solkompetensen så blir det moderna solföretag. Bolagets ambition är att öka integrationen av solen i vardagen.

Soltech har varit aktiva under den senaste tiden och man fortsätter att vara det i och med att dotterbolagen under måndagen aviserar order om 3,8 MSEK. Nu tecknar man avtal tillsammans med Stockholms största bostadsföretag, Stockholmshem. Projektet förväntas att vara färdigställt i november och det är NP Gruppen och Measol som tillsammans kommer att utföra projektet som omfattar nytt papptak samt solcellsanläggning.

Kommentar från solenergiansvarig – NP Gruppen

“Det känns mycket roligt att vi nu landat i ett avtal om både takläggning och solenergi. Inte minst då vi får utföra det här projektet med vårt systerbolag Measol. Stockholmshem är en spännande aktör som aktivt satsar på solenergilösningar, vilket den här solcellsanläggningen blir ett ytterligare kvitto på”, kommenterar solenergiansvarig, Marcus Juhlin i ett pressmeddelande under måndagen.

mer om ämnet