Scandinavian Chemotech växlar upp och meddelar planen för 2021

Scandinavian Chemotech som säkrade CE-märkning för IQwave™ och TSE plattformen för en vecka sedan växlar nu upp med en rad projekt och förberedelser.
2021-05-31

Scandinavian Chemotech som säkrade CE-märkning för IQwave™ och TSE plattformen för en vecka sedan växlar nu upp med en rad projekt och förberedelser. Bolagets kärnverksamhet baseras på en patenterad teknisk innovation för Tumörspecifik Elektroporation ”TSE”. ChemoTech har utvecklat sina första två produkter som är baserade på denna teknologi och som idag skyddas av flera patent.

Bolaget vill öka sin marknadsaktivitet och närvaro i de länder och regioner där pandemins restriktioner successivt börjat lätta. Målet är att fullfölja de distributionsavtal som är klara och fokus kommer ligga på följande aktiviteter:

  • Registrera IQwave i länder där bolaget har distributionsavtal och order
  • Utvärdera nya distributörer
  • Fullfölja Horizon-ansökan för nya indikationer, vilket nu är stärkt då TSE plattformen CE-märkt
  • Fortsätta det kliniska arbetet och studier
  • Upprätta samarbeten med ledande onkologer inom våra etablerade indikationsområden men även inom vårt nya område; Pankreascancer (cancer i bukspottkörteln) där CE-märkningen på ett betydande sätt stärkt våra möjligheter

Bolagets VD, Mohan Frick, kommenterar

“Det blir tydligare och tydligare för var dag som går och för varje projekt som vi följer upp att CE-märkningen är en mycket stor milstolpe för ChemoTech, både dess produkt IQwave™ samt den unika patenterade TSE plattformen. Det skall bli mycket roligt att leda bolaget mot ökad försäljning såväl som mot nya innovationer och höja ribban ytterligare.”

Scandinavian Chemotech har en presentation av sin verksamhet och marknad på vår hemsida.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.