Qiiwi Games – antagits till Apples “App Store Small Business Program”

Qiiwi Games, som under 2020 haft stark framgång med bland annat populära spelen Wordington och Hell's Kitchen, presenterar under fredagen att bolaget antagits till Apples "App Store Small Business Program." Det samarbetet ger en halverad avgift från 30% till 15%.
2021-01-15

Qiiwi Games, som under 2020 haft stark framgång med bland annat populära spelen Wordington och Hell’s Kitchen, presenterar under fredagen att bolaget antagits till Apples “App Store Small Business Program.” Det samarbetet ger en halverad avgift från 30% till 15%.

“Att vi antagits till Apples “App Store Small Business Program” innebär att vi halverar våra plattformskostnader på köp som genomförs i våra spel via Apple App Store. Värt att notera är att våra intäkter historiskt i de rapporterade kvartalen för 2020 skapats till ca 80% via annonsintäkter men denna ändring är givetvis ändå väldigt positiv. Apple’s beslut att sänka avgiften är intressant med tanke på att de strikt sedan start tillämpat sin plattformskostnad på 30%. Det återstår att se om Google och andra aktörer som tillämpar en liknande avgiftsstruktur kommer följa efter.” Säger Erik Dale, VD Qiiwi Games, i ett pressmeddelande under fredagen.

Qiiwi Games är ett av de bolagen vi har haft under närmare bevakning sedan hösten 2020. Nedan ser vi  utvecklingen av Qiiwi Games aktie, som under oktober och november handlades precis ovanför EMA40 på veckobasis, för att därifrån handlas upp och nu ha hittat stöd ovanför EMA10 på veckobasis.

mer om ämnet