PolyPlank – Uppdatering om bolaget kantat av insiderköp

För några veckor skrev vi om cleantechföretaget PolyPlank, som med sitt kompositmaterial producerar bland annat bullerplank och skydd för balkonger.
2020-06-08

För några veckor skrev vi om cleantechföretaget PolyPlank, som med sitt kompositmaterial producerar bland annat bullerplank och skydd för balkonger. Bolaget har sedan dess presenterat en kortare verksamhetsuppdatering, där man visar upp strålande siffror för Q2 2020, samt guidar för en mycket stark start på sommaren.

Verksamhetsuppdatering

Summerat kommunicerar PolyPlank att försäljningen under perioden Maj-Juni uppgick till 14,7MSEK vilket motsvarar en ökning om 44,6% mot samma period för 2019. Än så länge är resultatet positivt för perioden. PolyPlank kommunicerar också en stark orderingång för juni, vilket gör att man förväntar sig ett positivt resultat till rapporten i augusti.

ESG-flödet som möjlig vinnare

I förra artikeln tog vi upp fenomen som ESG-faktor samt möjligheten till statliga investeringar i infrastrukturprojekt. Cay Strandén, VD för PolyPlank, hänvisar nu till offertstocken företaget besitter, som består bland annat av budgetförslag lämnade till större infrastrukturprojekt. Dessa är inte inräknade i den faktiska offertstocken, då projekten sträcker sig långt in i framtiden och ännu inte är helt spikade. Men vad han nämner är just hur bolaget uppmärksammats och är med i kampen om långt större projekt än tidigare.

Utöver detta meddelar PolyPlank att orderingången fortsatt varit stark och att den befinner sig på nivåer som är 47% högre än för samma period förra året.

Läs gärna pressmeddelandet från PolyPlank: Kompletterande info om aktuellt läge.

Fundamentalt

Enligt siffrorna för Q1 2020, handlas aktien till ett P/S om 1,4 och ett negativt P/E. När det nu guidas för markant ökning i omsättning och positiva resultat, samt fortsatt stark orderingång, tycks P/S-talet plötsligt väldigt lågt. Med tanke på den möjliga hype-faktor som ett bolag i PolyPlanks bransch kan åstadkomma, kan omvärderingar ske snabbt.

Cirkelekonomi och grön ekonomi

Hållbarhetsargumentet väger tungt hos många förvaltare, och vid bevisat trendskifte kan pengar strömma snabbt, och driva kurser långt. Detta är alltså ingen uppmaning till köp, utan enbart en iakttagelse kring små bolag som positionerat sig rätt och börjat leverera långt starkare siffror.

Teknisk Analys

Polyplank ecoptimist

I grafen ovan ser vi hur ännu ett uppskjut tar form i anslutning till senaste pressmeddelandet från PolyPlank. Vi kan också se en starkare volym, och hur aktien stannar av på tidigare högsta-nivåer. Byggs en mindre base omkring 0,20kr på lägre volym, kan ett köpläge uppstå. Vi håller PolyPlank under fortsatt väldigt noggrann bevakning.

Läs mer om Teknisk Analys

Insiderköp

Intressant är också att följa Marknadssök, där vi kan se återkommande köp från VD:n Cay Strandén och styrelseledamot Leif Jilkén. Värt att notera är såklart att insynsköp inte garanterar att aktien ska gå upp, men om något visar det på ett stort förtroende från ledningen.