Polyplank presenterar kvartalsrapport för perioden januari-mars

Polyplank tillverkar bland annat bullerplank och miljöhus av kompositmaterial från trä och plast.
2021-04-28

Polyplank tillverkar bland annat bullerplank och miljöhus av kompositmaterial från trä och plast. Kunder återfinns både i privat och offentlig sektor.

Polyplank som den 21 april meddelade  en ökad offertgivning och en ny order presenterade idag siffror för det första kvartalet 2021.

Bolaget, som vi tidigare nämnt, är påverkat av pandemin i termer av minskad orderingång. Framförallt den senare halvan av 2020 och början av 2021.

VDn kommenterar

Under pandemin har Polyplank satsat på sin digitala marknadsföring, vilket enligt VD Cay Strandén har börjat ge effekt. Man ser framförallt fler besök på hemsidan som i sin tur genererat fler kontakter och förfrågningar från potentiella kunder.

Som bolaget meddelade för en vecka sedan är det offertgivningen som har ökat kraftigt jämfört med för ett år sedan. Offertstocken ligger idag på 103 MSEK jämfört med 37 MSEK för ett år sedan, en ökning med 179 %.

Enligt bolaget tyder detta på att Polyplank etablerar en kännedom på marknaden och att intresset för deras produkter har ökat.

Siffror från första kvartalet 2021

  • Omsättning för Q1 sjönk till 6,8 MSEK från 8,7 MSEK jämfört med samma period föregående år.
  • Resultatet för perioden uppgick till -1,6 MSEK jämfört med -0,5 MSEK Q1 2020.

Graf