Polygiene – Fräscha sneakers håller längre

The North Face® Japan, som är en del av Goldwin-gruppen, har valt att använda Polygiene Stays Fresh® teknologi i sin senaste kollektion av sneakers.
2021-06-04

The North Face® Japan, som är en del av Goldwin-gruppen, har valt att använda Polygiene Stays Fresh® teknologi i sin senaste kollektion av sneakers. Två nya modeller har lanserats inför våren och sommaren 2021, de är utformade för att vara bekväma och klara olika väderförhållanden.

Affärsmodell

Polygiene utvecklar och säljer lösningar som nästan helt och hållet inaktiverar virus, mikrober och odör på material. Affärsmodellen bygger på partnerskap med materialtillverkare där Polygienes lösning blir en så kallad ”ingredient branding” som används och marknadsförs på materialet. Bolaget förvärvade även under slutet av 2020 Addmaster Holding som har specialistkunskaper inom antimikrobiell teknologi och hårda ytor

Stays Fresh-teknologin

För den nya lanseringen har fodret och innersulan i varje sko behandlats med Polygiene Stays Fresh-teknologi. Denna teknologi stoppar tillväxten av odörframkallande bakterier och svamp i textilier. Svett, värme och fuktighet ger näring åt bakterier, denna behandling gör det omöjligt för dem att föröka sig. Resultatet blir att lösningen stoppar odören vid dess källa och att föremålen förblir fräscha såväl som hållbara.

Kommentar från Polygienes VD, Ulrika Björk

“Goldwin har varit partner i flera år och vi arbetar redan med ett antal av deras kvalitetsvarumärken. Det är fantastiskt att se att The North Face Japan nu utökar sin kollektion av skor med den Polygiene-behandlade Shuttle WP-serien och kollektionen kommer att fortsätta växa under de kommande säsongerna när verksamheten i Japan nu börjar återhämta sig.”

Vi har sedan tidigare skrivit en aktiespaning om Polygiene. Bolaget har sedan dess levererat en ny stark kvartalsrapport med fortsatt tillväxt. Sedan dess har även VDn köpt 26 600 aktier.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.