tisdag 9 mars 2021

Ortivus – Uppdatering i anslutning till Q3-rapport

Ortivus kundleveranser fortsätter i högt tempo trots Covid-19, bolaget leverar stark tillväxt för tredje kvartalet.

Idag presenterar Ortivus kvartalsrapporten för tredje kvartalet 2020. Under kvartalet har bolaget levererat en väldigt stark omsättningstillväxt och även lyckats leverera ett positivt resultat.

För Q3 2020 levererade Ortivus en nettoomsättning om 25,4MSEK, i relation till 10,4MSEK som bolaget levererade Q3 2019, alltså en ökning om 144%. För perioden januari – september levererade Ortivus en omsättningstillväxt om 154% i jämförelse med samma period föregående år.

Omsättningen för årets första nio månader, i relation till samma period föregående år, steg från 33,7MSEK till 85,7MSEK.

Däremot är Bruttomarginalen något lägre, vilket VD Reidar Gårdebäck, i VD-ordet hänför till större andel hårdvaruförsäljning i det tidiga skedet av affären.

Under tredje kvartalet har bolaget genomfört en hårdvaruleverans till South Central Ambulance Serivce värd ca 12MSEK. Man meddelar också att kundleveransprojektet i Singapore passerat en viktig milstolpe, där den nya mjukvaran har godkänts gällande kontrakterad funktionalitet.

Efter kvartalet har Ortivus påbörjat flytt av produktion och reparation av MobiMeds mätenhet till sina egna lokaler i Danderyd. Detta då man genom detta hoppas kunna nå både strategiska vinster samt synergieffekter med produktutvecklingen.

Vi har tidigare skrivit om Ortivus som ett bolag med mycket spännande framför sig, där ny teknik på viktiga marknader kan leda till ökat intresse från andra delar av världen. I kvartalsrapporten för det tredje kvartalet kommenterar VD Reidar Gårdebäck att lösningarna som levererats till den Brittiska marknaden väckt intresse från nya internationella aktörer, och säger även att initiala diskussioner pågår.

I rapporten kommenteras även den andra våg av Covid som sköljer över världen och riskerar försena och försvåra vissa leveransprojekt. Samtidigt meddelar bolaget att efterfrågan är fortsatt stor och att man med stolthet ser hur MobiMed underlättar sjukvården, särskilt i dessa pressade tider.

I dagens version av Börsen Idag kommenterar vi dock de goda nyheterna kring vaccin.

På rapportdagen handlas aktien ned ca 2% under förmiddagen.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentera

372FöljareFölj

Läsvärt

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera