Oasmia Teknisk Uppdatering om forumfavoriten

I vår första artikel om Oasmia skrev vi att bolaget såg väldigt intressant ut rent fundamentalt.
2020-03-10

I vår första artikel om Oasmia skrev vi att bolaget såg väldigt intressant ut rent fundamentalt. Vi listade faktorer som övertecknad nyemission, positivt vd-byte, lansering i Europa och ambitioner om USA i framtiden.

Alla dessa parametrar ligger kvar, vi tänker därför inte gå in närmare på detta nu. Istället fokuserar vi här på det tekniska och hur Oasmia visat relativ styrka mot börsen.

Graf från 15/02-2020

Grafer hämtade från Tradingview

Under vår första artikel såg vi rent tekniskt hur Oasmia på dagsgrafen, konsoliderat mot EMA 50 på låg volatilitet och volym. Ett sådant mönster är vanligt förekommande innan en explosionsartad breakout precis som vi fick se. 

Uppdaterad graf 10/03-2020

Grafer hämtade från Tradingview

Denna bild är på veckografen för att illustrera ett längre perspektiv. Det som är intressant är att Oasmia fortsatt visat upp teknisk styrka trots börsens fall de senaste veckorna. Kursen ligger idag på samma nivå som då fallet på hela OMX inleddes vilket får betraktas som en enorm relativ styrka.

Sammanfattning

Vi håller på grund av detta ett extra öga på Oasmia och ser en potential för fortsatt uppgång så fort börsen stabiliserar sig/vänder upp. För att stärka övertygelsen ytterligare ser vi helst att volatiliteten och volymen trendar ned igen under några veckor, precis som innan första uppgången. 

 

mer om ämnet