MultiQ meddelar ny order från spelmarknaden för andra dagen i rad

MultiQ meddelar för andra dagen i rad att de erhållit en ny order för leverans av hårdvara till spelmarknaden.
2021-04-15

MultiQ meddelar för andra dagen i rad att de erhållit en ny order för leverans av hårdvara till spelmarknaden.

Western Canada Corporation (WCLC) har, via partnern Scientific Games, beställt hårdvara till ett värde som beräknas ligga omkring 16 MSEK. Det handlar om interaktiva informationsskärmar som ska ge kunden tillgång till spel, speltips, resultat och utdelningar.

När skärmarna inte används visas marknadsföring av olika spel och kampanjer. Leveransen väntas ske under hösten 2021.

WCLC är en statlig lotteriorganisation som satsar på att digitalisera spelupplevelsen de erbjuder. En viktig faktor i detta är att budskap som visas ska vara samma, oavsett om de visas hos ombuden eller på nätet.

MultiQs VD, Henrik Esbjörnson, kommenterade nyheten genom att konstatera hur spelare idag förväntar sig en modern spelupplevelse. Detta gör, enligt honom, att spelmarknaden genomgår samma digitala resa som den i övriga detaljhandeln. Han avslutar med att kommentera partnerskapet med Scientific Games och hur detta öppnar för fler marknadsmöjligheter internationellt.

MultiQ är en aktör inom digitalt signage som också levererar digitala och kundanpassade bildskärmar, bland annat till detaljhandel, bank, spel samt transport.

Vi skrev en analys om MultiQ för mer än ett år sedan, artikeln är aningen utdaterad men om du vill få en snabb överblick över bolaget kan läsning rekommenderas.