Micropos – Q3 rapport

Micropos har som många medtechbolag haft det tuffare under corona, men bolaget levererar fortsatt starkt momentum med mycket nytt på gång.
2020-11-27

Micropos Medical, som vi skrivit om tidigare, är ett medtech bolag med inriktning på förbättrad strålbehandling. Bolagets produkter är utvecklade för att öka precisionen i strålbehandling och minska antalet strålningstillfällen för att också minimera bestrålning av kringliggande frisk vävnad för cancerpatienter.

 Idag rapporterade de sin Q3 rapport:

  • Nettoomsättningen uppgick till 1.7 MSEK, att jämföra med 0 MSEK under Q3 2019.
  • Resultatet per aktie landade på -0.03 att jämföra med -0.05 under Q3 2019.
  • En beställning av RayPilot systemet gjordes av LaPaz i Madrid.
  • En leverans och installation av systemet genomfördes i Salzburg.
  • Ospedale San Gerardo i Italien inför regelbunden användning av Raypilot.
  • I Tyskland startar Xcare kliniken i Sarrlouise med Raypilot som första användare i landet.

Flertalet positiva nyheter

Som framgår ovan fortsätter bolaget rada upp positiva nyheter om leveranser och användning av RayPilot systemet. Ytterligare ett antal patienter har genomgått strålbehandling med Micropos hypofraktionering i Italien och utrustningen precision har levererat önskade resultat.

Momentum

Precis som så många andra Medtech bolag under Corona, har Micropos i stor utsträckning tvingats övergå till digitala mötesplatser för att kunna supportera sina kunder. Men detta har inte stoppat bolagets momentum utan de kan trots den rådande pandemin skylta med tre kliniker som nu använder RayPilot HypoCath. Installation har även efter periodens utgång genomförts på universitetssjukhuset i Edinburgh samt sjukhuset i Murcia, Spanien.

Bolaget kommenterar om ökade antal förfrågningar från potentiella kunder där Italien och Tyskland visar störst intresse.

Micropos har inlett en utveckling av en ny produkt, en version av HypoCath utan elektronik, bolaget kommunicerar att den nya produkten planeras vara klar till slutet av Q4.

Kommentar från rapporten

Vdn kommenterade om hur flera personer bolaget varit i kontakt med gjorde gällande att Micropos hypofraktionering sannolikt kommer vara till stor nytta efter Corona och den vårdskuld som byggts upp. Hypofraktionering skulle kunna innebära att 5-6 gånger fler patienter kommer kunna behandlas under samma tid i jämförelse med konventionell behandling. All sådan form av optimering och förbättring av behandlingskapaciteten kommer vara relevant framåt.

I närtid handlar det om att fortsätta rida ut stormen och positionera sig för en tid efter Covid. De positiva nyheter bolaget kunde visa upp under sin Q3 rapport tyder på att de kommer kunna vara välpositionerade för framtiden.

Aktiens utveckling

Aktien handlas för närvarande till +1.5% på sin rapportdag. Vi ser här på dagsgrafen hur kursen föll igenom EMA50 under slutet av Oktober. Sedan dess har aktien handlats i en sidledes rörelse och på rapportdagen ser aktien ut att stänga ovanför EMA10 och EMA50.

Vi får se om aktien klarar av att trycka sig över EMA50 vilket vore en positiv signal där sannolikheten för fortsatt uppåt trend ökar.

mer om ämnet