Micropos Medical – Nya kliniska data, positivt för RayPilot

Nya kliniska data från studier gjorda av Edinburgh Cancer Center positivt för RayPilot.
2020-10-29

Ecoptimist har tidigare i veckan skrivit om medtech bolaget Micropos Medical. Idag meddelar bolaget i ett pressmeddelande att en studie som gjorts av Edinburgh Cancer Center (ECC) UK och Liverpool University Directorate of Radiotherapy UK visat på att “RayPilot was a viable means for tracking the prostate during SBRT”.

ASTRO Global Oncology Meeting

Publikationen presenterades op ASTRO Global Oncology Meeting 2020. I pressmeddelandet skriver bolaget att där under mötet fanns flertalet spännande nyheter och publikationer att ta del av gällande prostatabehandling och hypofraktionering och att intresset för ämnet är stort.

Under torsdagen handlas Micropos aktie upp ca 6%.

På rätt väg

“Det är väldigt viktig data som presenteras i studien från Edinburgh. Det visar vikten av att monitorera rörelsen av prostata under hela strålbehandligen. Detta har tidigare användare pekat på och fler studier är under pågående i ämnet. Det ger oss trygghet i att vi är på rätt väg och att vi erbjuder en trygg och enkel lösning som fyller ett essentiellt behov på marknaden”, säger företagets VD Thomas Lindström

Fortsatta studier

Man meddelar nu också att kliniken i Edinburgh kommer fortsätta sin studie och undersöka närmare om RayPilot kan komma att bli den primära “monitoring device during prostate SBRT, detta enligt författarna Dr Michael Trainer et al.

mer om ämnet