Läkemedelsbolaget erhåller ett förhandsbesked på sin patentansökan

Läkemedelsbolaget Guard Therapeutics identifierar och utvecklar nya terapier mot sjukdomar som idag har bristfälliga behandlingsformer.
2021-04-09

Läkemedelsbolaget Guard Therapeutics identifierar och utvecklar nya terapier mot sjukdomar som idag har bristfälliga behandlingsformer. Guards läkemedel ROSgard är ämnat att fungera som en skyddande behandling mot akuta njurskador, primärt på patienter som genomgår hjärtkirurgi.

Idag kan bolaget meddela att de erhållit ett förhandsbesked på sin patentansökan för läkemedelskandidaten ROSgard, från det europeiska patentverket European Patent Office (EPO). Patentet är ämnat att både skydda läkemedlet som produkt men även dess medicinska användning. Om ett formellt godkännande erhålls från EPO kommer patentet gälla i 16 år, från år 2021.

Guard Therapeutics har redan erhållit godkännande av patent, för ROSgard, i USA och Australien. Därutöver inväntar bolaget besked på sina patentansökningar för ROSgard i Japan, Kina, Kanada och Brasilien.

Tobias Agervald, vd för Guard Therapeutics, meddelar att Guard har säkrat ett viktigt patentskydd för ROSgard på en stor del av den globala läkemedelsmarknaden. “Vi är glada över dessa framgångar i vårt kontinuerliga arbete för att bygga värde i vår patentportfölj”, säger Tobias Agervald.

Vi skrev en teknisk spaning om Guard den 2 mars 2021. Det vi såg då var hur aktien började respektera viktiga tekniska nivåer. Sedan spaningen skrevs har priset fortsatt röra sig på ett intressant sätt och vi behåller bevakning på nuvarande nivåer.

Disclaimer: Redaktionen på Ecoptimist har position i bolaget och köpstopp order.