Grafanalys – Nattopharma med fallande volym och volatilitet efter uppskjut

Nattopharma bygger en base efter fin uppgång på hög volym.
2020-09-18

Vi skrev en artikel om Nattopharma för några dagar sedan, här kommer en kort grafanalys över vad vi ser i dagsläget.

Detta är en kortfattad och övergripande grafanalys av Nattopharma. Det är ingen rekommendation. Graferna är hämtade från börsdata.

Nattopharma 1 Ecoptimist

Vi ser här hur Nattopharma bygger en base efter en fin uppgång på hög volym. Aktien utmanar högsta nivåen på mer än 6 år.

När vi tittar lite närmare i basen på veckografen ser vi tydligt hur den föreliggande uppgången drivits av hög volym (institutionella köpare). Sedan basen började har volymen stegvis minskat och noterar denna vecka den lägsta volymen sedan basen började. Aktien har varje vecka stängt över EMA10 vilket är en nivå som respekteras. De senaste 3 veckorna har kantats av oerhört låg volatilitet, säljarna börjar potentiellt sett ta slut vilket är ett återkommande mönster innan en aktie kan fortsätta upp.

På dagsgrafen ser vi hur kursen respekterat EMA50 (=EMA10 på veckografen) men vi ser tydligare hur en nödvändig shakeout ägde rum, detta ledde till en snabb återhämtning tillbaks över EMA50.

Aktien ser intressant ut i sin base, ovanligt låg volatilitet i en base som skapas i en uppåttrend är ofta indikativt för fortsatt uppgång, vi följer denna med intresse.

mer om ämnet