Frill rusar efter bolaget presenterat nytt förvärv

Frill är ett innovativt företag som har utvecklat en unik food tech-plattform för utveckling av produkter inom functional foods.
2021-06-02

Frill är ett innovativt företag som har utvecklat en unik food tech-plattform för utveckling av produkter inom functional foods. Genom organisk tillväxt och förvärvsstrategi ska bolaget bli ett ledande företag inom Functional foods i Norden och bidra till bättre hälsa och livskvalitet.

Offensiv förvärvsstrategi

Frill har förvärvat bolag i en offensiv takt och presenterar den 2 juni ett nytt förvärv. Frill har förvärvat 100 procent av aktierna i bolaget B8 Sverige AB, som går under namnet Beijing8. Förvärvet är i enlighet med Frills strategi att bli det ledande företaget inom functional foods i norden.

Genom förvärvet breddar Frills sin produktportfölj ytterligare och stärker sin position på marknaden. Med en större produktportfölj blir Frill en stark motpart för inköpare på alla nivåer, både mot större kedjor och mer specialiserade försäljare.

Finansiering

Frill finansierar förvärvet genom 38,9 miljoner nyemitterade aktier. Frill tar även över fordringar på 14,3 MSEK som vissa säljare har mot Beijing8.

Om Beijing8

Beijing8 är ett svenskt bolag som marknadsför och säljer dumplings och tillhörande sidoprodukter på de nordiska marknaderna (Sverige, Finland, Norge och Estland). Bolaget sålde 6 miljoner dumplings under 2020, vilket gör bolaget till ett av de största varumärkena för dumplings i Europa. Produkterna finns i dagligvaruhandeln, restauranger och via e-handel.

Beijing8 omsatte cirka 32 MSEK under 2020 med ett negativt resultat på -7 MSEK.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Frills VD, Peter Blom, kommenterar

“Med köpet av Beijing8 fortsätter Frill sin snabba expansion. Bolaget passar väl in i vår portfölj. Vi räknar med att snabbt kunna skala upp distribution och försäljning av Beijing8’s produkter i hela Norden. Beijing8:s attraktiva och efterfrågade produkter i kombination med närvaro i flera nordiska länder öppnar upp för nya möjligheter och synergier, som går att utnyttja för våra andra varumärken. Medarbetarna i Beijing8 kommer att passa väl in i vår stärkta organisation.”