Edgeware – nytt avtal med Mexikos största kabel-TV-operatör

Edgeware meddelar ett nytt avtal izzi, Mexikos största kabel-TV-operatör, som väljer bolagets tjänster för undertextning.
2020-10-27

Edgeware är ett IT-bolag som levererar hård- och mjukvara via IP-nätverk som distribueras till kundernas TV. Med frammarsch av streamingtjänster ökar kundernas efterfrågan om att själva kunna styra innehållet, med att pausa och spola tillbaka program. Till detta har Edgeware tagit fram teknik med hänsyn till hastighet, kvalité och nätverkskostnad.

Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att izzi, Mexikos största kabel-TV-operatör, väljer Edgewares tjänster för undertextning. Det innebär att izzi, med sina 75 TV-kanaler, kommer kunna visa korrekt textning på samtliga enheter och skärmstorlekar. Det öppnar även för tittarna att själva bestämma om de vill ha undertexter eller inte.

Traditionellt levereras undertexter som bilder eller bitmappar, vilket fungerat bra för konventionella digitalboxar, men stöds inte av nu mer frekvent använda streamingtjänster. Edgewares lösning gör undertextning enkelt genom att använda optisk teckenläsning, för att automatiskt och omedelbart koda om undertexter från bildbaserade till textbaserade format.

izzi är sedan tidigare kund hos Edgeware, och rullade 2018 ut avsevärda förbättringar i form av att låta sina tittare pausa och spola tillbaka live-TV i upp till tre timmar.

“Den nya installationen markerar ytterligare ett steg framåt i vår långvariga relation med izzi, som snabbt har etablerat sig som en av de mest innovativa TV-operatörerna på marknaden,” säger Carlos Fidalgo, försäljningschef för Latinamerika på Edgeware.

mer om ämnet