torsdag 28 januari 2021

Ecoclime – Energikoncept med garanterad energibesparing

Ecoclime som vi tidigare skrivit aktiespan om, presenterar energikoncept med garanterad energibesparing riktat till Sveriges fastighetsägare.

Ecoclime Group, som är verksamma inom miljöteknik för fastighetsmarknaden, och som vi skrev om den 9/10-2020, presenterar idag genom sitt dotterbolag Evertherm kl 13.00 på stora aktiedagen i Stockholm, ett energikoncept med garanterad energibesparing riktat till Sveriges fastighetsägare.

Vi ser hur trenden går mot att hårdare miljökrav ställs på fastighetsägare, här kommer Ecoclime in som en relevant aktör för att minska fastigheters energiförbrukning.

Från och med den 1 Juli 2021 kommer byggnader med undermålig energiprestanda omfattas av krav på individuell mätning (IMD) av varmvattnets och värmens energiförbrukning.

Kraven kommer gå att undvika om fastighetsägarna genomför åtgärder till sänkt primärenergiförbrukning. En installation av Evertherm SEW innebär att mer än 90% av värmen från avloppsvatten återvinns och recirkuleras i fastigheten.

Ecoclime Groups VD, Lennart Olofsson kommenterar om hur den här åtgärden, i äldre fastigheter, kan spara 4 Twh årligen.

Aktiens Utveckling

På dagsgrafen ser vi hur aktien sedan några veckor tillbaks åter har tagit sig över EMA50 och befinner sig för närvarande över både EMA10 och EMA50. Aktien är i skrivande stund upp 3.8% för dagen.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentera

372FöljareFölj

Läsvärt

Auriant mining

Auriant Mining – Uppdaterat span i anslutning till Q3-rapporten

Ett år efter första aktiespaningen om Auriant Mining publicerar vi en längre uppdatering där vi spånar kring bolagets och guldprisets framtid.
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera