DBP utökar avtal

Under tisdagen meddelar DBP International AB att man utökar avtalet med Shijiazhuang Yuanta Biotechnology.
2021-11-30

Double Bond Pharmaceutical, DBP, är tecknat på Spotlight och är ett läkemedelsbolag. Störst affärsinriktning innehas mot behandling av cancersjukdomar, infektioner och autoimmuna sjukdomar. Forskningen utgår ifrån bolagets egenutvecklade drug-delivery teknologi. Produkterna säljs under separata varumärken och samarbeten vid produktutveckling sker med andra aktörer inom branschen.

Double Bond Pharmaceutical International har i dag utökat avtalet med Shijiazhuang Yuanta Biotechnology, om upprättande av samarbetsbolag i Kina för kommersialisering av Temodex på den kinesiska marknaden till att även gälla Hong Kong och Macao.

Det ursprungliga överenskommelsen från 21 maj 2020 gällde enbart det kinesiska fastlandet. Enligt avtalsvillkoren ger DBP samarbetsbolaget exklusiva rättigheter till produkten i utbyte mot 25 procent av aktierna i samarbetsbolaget samt 500 000 Euro i delmålsbetalningar kopplade till ett formellt marknadsgodkännande av Temodex i Kina.


Mer läsning: Ecoptimist har haft det stora nöjet att träffa 4IRE Labs – ett bolag som dels bygger digitala lösningar åt företag och även tillhandahåller white-label produkter inom fintch, di-fi och blockkedja.

 

mer om ämnet