Börsen idag – stark dag för olja efter begränsade produktionsökning från OPEC+

Gårdagen visade på stark handel i OMX som handlades ovanför kortsiktig kanal, däremot gick First North ned något.
2021-06-02

Gårdagen visade på stark handel i OMX som handlades ovanför kortsiktig kanal, däremot gick First North ned något. I USA såg vi små förändringar inför stängning med det mesta lutande åt grönt.

Olja och aktier positionerade för att tjäna på en tillbakagång till det normala drev uppgången. Detta efter att fler positiva nyheter kring covid kommer in, samt att oljepriset steg kraftfullt under framförallt början av handelsdagen.

Flertalet oljeaktier som handlats i en definierad range under några månaders tid, visade igår på styrka och gick upp i spåren av prisuppgångarna i olja som underliggande råvara. Vi ser ett bra momentum i hela energi-sektorn, med uppgångar såväl i olja som shipping, gas och uran.

Världen står inför en tillbakagång till det normala och flera pålitliga röster börjar med mer och mer kraft ställa sig tveksamma inför ESG-sektorns möjligheter att försörja oss med nödvändig energi. Då blickar man istället mot olja, gas, kol och uran för som billiga och pålitliga energikällor.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Oljepriserna var uppe som mest nära 3%+ under tisdagens handel, men stängde omkring 1,8%+ för dagen. Priset steg i spåren av en stärkande efterfrågan och en överenskommelse mellan de oljeproducerande länderna som ingår i OPEC+ om att bara öka produktionen gradvis i takt med den stigande efterfrågan.