Börsen idag – positiv öppning i sikte inför fredagens handel efter skakiga marknader under handelsveckan

I sin helhet gick europeiska marknader upp under gårdagens handel.
2021-05-07

I sin helhet gick europeiska marknader upp under gårdagens handel. I sin helhet handlades dock stockholmsbörsen ned, med First North som sjönk mest med hela 3.23%. Läs gärna vår uppdatering från igår för att få en bättre överblick av hur de olika börslistorna på stockholmsbörsen divergerat senaste tiden.

I USA var det också tveksamt till en början, med volatilitetsindex som steg under förmiddagen och mitt på dagen, för att senare handlas ned i samband med att både Nasdaq och S&P handlades uppåt för dagen.

Under natten handlas Asien uppåt och utsikterna för en positiv öppning under fredagen i Europa ser lovande ut.

Vad gäller kryptovalutor meddelar nu Citi Bank, en av världens främsta banker för handel med valutor, att man nu överväger att öppna för handel i kryptovalutor efter tilltagande intresse från kunder.

På kryptofronten har Ethereum gått väldigt starkt senaste veckorna och brutit ifrån konkurrenten Bitcoin, som trots kraftfulla uppgångar i år har handlats i en stadigare range omkring $55,000 sedan i mars.

Både kryptovalutor och råvaror som gått väldigt starkt senaste halvåret har höjt oron för en tilltagande inflation. Med mycket pengar in i systemet och en begränsad produktion på flera håll som resultat av de restriktioner som covid orsakat, har trycket på ökade priser stigit. Idag meddelar dock Volkswagen att bolaget, som är europas största arbetsgivare, att man inte ser någon press på att höja lönerna till anställda.

Detta talar för centralbankernas linje kring bristfällig ekonomisk utveckling och fortsatta argument för att trycka pengar och hålla räntorna nere.