Börsen idag – blandad handel i Asien inför torsdagens öppning

Under torsdagmorgonen har Asien handlats blandat, detta efter att Svenska marknader under onsdagen backat medan USA steg försiktigt.
2021-06-24

Under torsdagmorgonen har Asien handlats blandat, detta efter att Svenska marknader under onsdagen backat medan USA steg försiktigt. Råvaror gjorde en revansch under gårdagens handel, i vår dagliga kvällsuppdatering kan ni läsa om flertalet bolag som just nu handlas omkring tekniskt intressanta nivåer.

Efter Joe Bidens möte med Putin för några veckor sedan, där båda parterna hävdade att diskussionerna gått bra och framåtblickande, har nu EU-ledare flaggat för att man vill öppna för dialog med Ryssland.

Samtidigt stryps utbudet av gas från Ryssland till EU i ett läge där man står och stampar kring utbyggnaden av Nord Stream 2. Vi såg också hur Ryssland sade sig ha avfyrat skott mot det brittiska fartyget HMS Queen Elisabeth, som för närvarande befinner sig i Svarta Havet.

Att förlita sig för mycket på Ryssland vad gäller energiförsörjning , samt att inleda mer öppna dialoger, kanske inte är så populärt bland mindre länder som gränsar till stormakten, vars minne av en mer totalitär närvaro ligger lite för nära till hands. Men Merkel och Macron har sedan tidigare uppvisat spår av historielöshet och bristfällig förståelse för geopolitiska risker.

Vi har sett några högst stökiga dagar och veckor för kryptovalutor, med väldigt djupa fall och försök till återhämtningar. Kina har lagt locket på för krypto och begränsat möjligheten att utvinna valutan genom mining, samtidigt ökar också trycket från centralbanker när de gemensamt försöker begränsa kryptovalutornas framfart.