Börsen idag – bättre jobbstatistik leder till nya högstanivåer på marknaderna i USA

Nya högstanivåer i USA under torsdagskvällen följde bättre jobbstatistik än väntat.
2021-08-13

I Afghanistan fortsätter talibanerna sin framfart. Storbritannien och USA utvärderar nu hur man kan få hem diplomater, eller i alla fall erbjuda dem säkerhet. Båda länderna planerar nu skicka in trupper för att evakuera ambassadör i Kabul. Snart efter att USA dragit tillbaka trupper från Afghanistan ska nu Pentagon skicka in 3000 personer inom de kommande 24-48h.

I USA jobbar FDA, tillsammans med Moderna och Pfizer, för att få fram en godkänd tredje dos av vaccinet. Detta i ett skede när Delta-varianten sprids och lägger locket på för ekonomier som annars var på väg tillbaka från nedstängningar.

Reseindustrin hann oavsett få sig ett lyft under sommaren, med bland annat långt fler som flög och stark omsättningstillväxt för airbnb.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

International Energy Agency har dock nyligen gått ut med att begränsad rörlighet i Kina, i ljuset av nya smittotal och återinförda restriktioner, kommer begränsa efterfrågan på olja och energi.

I USA såg vi dock bättre jobbsiffror vilket ledde till en fortsatt stigande börs, som än en gång handlades till nya högsta-nivåer. Rapporten visade också på att delta-varianten inte haft den negativa påverkan mot framförallt arbetslöshet som man först varit rätt för, vilket resulterade i en lättnadens suck från marknaden. På asiatiska börser faller dock marknaderna under fredagsmorgonen.