Börsen idag

Lugn handel i USA igår efter att marknaderna på andra sidan atlanten varit stängda under måndagen.
2021-01-20

Lugn handel i USA igår efter att marknaderna på andra sidan atlanten varit stängda under måndagen. Idag svärs Joe Biden in som ny president i USA. Efter att Washington med andra städer barrikaderats inför ceremonin, hoppas man nu på en lugn dag utan stökigheter.

Amerikanska börser fick också ytterligare styrka av Janet Yellens uppmaning om att de skulle “act big” för att stärka ekonomin. Yellen påpekade också att målsättningen inte är att försvaga dollarn, vilket ledde till att en slaktad dollar stärktes något under tisdagen.

Igår kommenterade vi guld som på kort sikt såg översålt ut och hittade stöd på EMA200, sedan dess har guld studsat något och handlas under morgonen uppåt.

I Europa var det något kämpigare för börserna att ta ta sig uppåt, då sentimentet tyngdes av fortsatt oro för virusspridning och en långsammare än väntad utrullning av vaccin.

Samtidigt förlängs restriktioner i Tyskland, vilket fortsatt begränsar handeln och ekonomins möjligheter att ordentligt återhämtas.

Rapportperioden börjar så smått komma igång, med bland annat MAG Interactive, som under onsdagsmorgonen rapporterar en fin omsättningstillväxt om 34% i jämförelse med samma period förra året.

Di kommenterar i dagens tidning bostadspriserna, som steg under december och förväntas fortsätta stiga i samma tempo. Trots pandemi och en avstannande ekonomi blev det ett bra år för bostadspriserna, mycket tack vare till bostadsbrist och en fortsatt pressad ränta.

På onsdagsmorgonen öppnar svenska börsen upp strax över en halv procent.